Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Σε δίκη παραπέμπεται πρώην διευθυντής εμπορευμάτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για απιστία

Φέρεται να υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό με εκπρόσωπο και διαχειριστή εταιρείας.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται πρώην γενικός διευθυντήςεμπορευμάτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κατηγορούμενος για απιστία. Ο ίδιος φέρεται να υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό με νόμιμο εκπρόσωπο και διαχειριστή εταιρείας, το οποίο έδινε τη δυνατότητα στον δεύτερο να μεταφέρει προϊόντα σιδήρου σε προνομιακές τιμές.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, περιγράφονται δύο μεταφορές κατά την περίοδο 2007/08 -μέσω του σιδηρόδρομου- από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τη Γευγελή της ΠΓΔΜ, και αντίστροφα. Όπως αναφέρεται μεταφέρθηκαν δεκάδες χιλιάδες τόνοι σιδηρικών προϊόντων, ενώ η ζημιά, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπολογίζεται σε 875.000 ευρώ.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από εσωτερικό έλεγχο, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο συμφωνητικό για τις χρεώσεις κομίστρων δεν έτυχε της έγκρισης από τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Υπό αυτές τις συνθήκες, το Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπει σε δίκη τον τότε γενικό διευθυντή εμπορευμάτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, ενώ για ηθική αυτουργία στην πράξη της απιστίας θα δικαστεί ο διαχειριστής της εταιρείας.

newsbeast.gr