Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Περί... ALE ...και ΠΕΠΕ!

Διαβάζουμε από την ιστοσελίδα της  ALE (Αυτόνομα σωματεία μηχανοδηγών της Ευρώπης) στην κατηγορία Στόχοι:
''Η ALE  είναι μια ευρωπαική εταιρεία σιδηροδρομικής κυκλοφορίας όπως και σε επίπεδο πολιτικών στην ΕΕ, συνομιλητής συγκεκριμένα για την εργασία και θέματα κοινωνικής πολιτικής ''
''...Η ALE ουσιαστικά δεν αρνείται την φιλελευθεροποίηση (διάβαζε απελευθέρωση -ιδιωτικοποίηση) και τον ανταγωνισμό.Απαιτεί εντούτοις  το γεγονός αυτό να γίνει ελεγχόμενα με κοινές απόψεις και προειδοποιεί για εμπειρία  από την εναέρια κυκλοφορία και να γίνουν βήμα προς βήμα αυτά στον σιδηρόδρομο .''


Η ALE    δημιουργήθηκε λοιπόν στα πλαίσια της ΕΕ για να ...συνομιλεί για θέματα κοινωνικής πολιτικής και για την εργασία με τις αντιστοιχες επιτροπές της ΕΕ,όχι να διεκδικεί όχι να αγωνίζεται,αλλά να προσπαθεί να περάσει τον κοινωνικό εταιρισμό και την εργασιακή ειρήνη στην συνείδηση των μηχανοδηγών.
Οχι μόνο δεν διαφωνεί με την απελευθέρωση-ιδιωτικοποίηση αλλά συμβουλεύει κιόλας τα αφεντικά (αστικά κράτη και ιδιώτες) αυτή να γίνει ελεγχόμενα ,μην έχουμε και κοινωνικές εκρήξεις!
Αυτός είναι ο ρόλος της :Να βοηθήσει να περάσουν  οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις στις σιδηροδρομικές μεταφορές όσο γίνεται πιο αναίμακτα.
Βάζει δηλαδή εργαζόμενους (μηχανοδηγούς) να στηρίξουν πολιτικές που εξυπηρετούν την κερδοφορία των ευρωασιακών μονοπωλίων στις σιδηροδρομικές μεταφορές και όχι τα δικά τους συμφέροντα.
Όσοι θέλουν να καταλάβουν καταλαβαίνουν καλά,προς τα που κινείται  και 
<< ...η συνδικαλιστική δράση της ΠΕΠΕ που ξεπέρασε τα στενά όρια της κλαδικής αντιπροσώπευσης >>  και
<< ...αναπτύσει πολύπλευρη δραστηριότητα τόσο στον εγχώριο όσο και στο εξωτερικό σιδηροδρομικό γίγνεσθαι >> 
!!! όπως υπερηφανεύεται ακολουθώντας την πορεία της ΑLE.

Άλλωστε όπως μας πληροφορεί η ίδια η ηγεσία της ΠΕΠΕ, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών επί μακρόν  συνομίλησε με τον πρόεδρο της ΑLE -παρουσία των Ελλήνων μηχανοδηγών (βλέπε ηγεσία της ΠΕΠΕ)  για την ενίσχυση και την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών  τόσο στο εμπορευματικό όσο και στο επιβατικό πεδίο.(Για το πως δηλαδή θα αυξήσουν οι εταιρείες τα κέρδη τους) 
Για την ενίσχυση και την ανάπτυξη  των εργαζομένων στις σιδηροδρομικές μεταφορές καμία κουβέντα,τίποτα!
Για το πως ο ελληνικός λαός θα έχει σύγχρονες ,ασφαλείς,φθηνές σιδηροδρομικές μεταφορές  τίποτα και για αυτό.

Μετά φταίμε εμείς που τους λέμε εργοδοτικούς και κυβερνητικούς  ή μήπως << μεταξύ τυριού και αχλαδιού> δεν << παρεμβάλλονταν οίνος >> αλλά διεκδικήσεις που δεν αποτυπώθηκαν στην φωτογραφία.
Μπα!!Τώρα στηρίζουμε την καπιταλιστική ανάπτυξη 
Εμπρός να γεμίζουν τα ταμεία της Ferovie και ίσως να πέσει από το τραπέζι και κανένα ψίχουλο και για μας..

Αυτό είναι << αυτονόητα σημαντική επιτυχία της ΠΕΠΕ >> όπως πάλι υπερηφανεύονται.

ΥΓ...Πόσο θράσος  χρειάζεται να διαθέτουν κάποιοι που ενώ στήριζουν με τα ''μπούνια''  μια κυβέρνηση που φέρνει μνημόνια,ταυτόγχρονα κατηγορούν το ΠΑΜΕ ότι δεν αντιπαλεύει τα μνημόνια όταν αυτό βρίσκεται καθημερινά στο δρόμο...

(photo: από την χθεσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ έξω από το Υπουργείο Εργασίας..( του υπουργείου των ..<< πολιτικών φίλων>> κάποιων)




ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ