Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Έχασαν την ψυχραιμία τους στο στέκι της εργοδοσίας

Ο Γένι-Χίος ξαναχτυπά θα έπρεπε να είναι ο τίτλος της ανάρτησης καθώς  στο μακελειό της έλξης διακινούν  ότι το ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών δια μέσω του ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ ζητά την παρέμβαση της ΠΟΣ για την απομάκρυνση του εκπροσώπου των εργαζομένων από το ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .Και μάλιστα το μακελειό της έλξης είναι και οργισμένο!! για τους δικούς του λόγους όπως περιγράφει παρακάτω το ίδιο !



Τέλος, μόνο οργή προκαλεί η τοποθέτηση του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών που ζητά μέσω του γραφικού εκπροσώπου να ...παρέμβει η Ομοσπονδία.Το ΠΑΜΕ που δεν συμμετέχει στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου εργαζομένων, το ΠΑΜΕ που στοχοποίησε μέσω του γραφικού του εκπροσώπου τον εκπρόσωπο εργαζομένων, τώρα ζητά την... παρέμβαση της Ομοσπονδίας επειδή οι νέοι ιδιοκτήτες άλλαξαν το καταστατικό της εταιρείας και αφήνουν το ΔΣ χωρίς εκπρόσωπο εργαζομένων.Η απόλυτη έννοια του οπορτουνισμού,του συνδικαλισμού της πλάκας απο  ελλάσονες συνδικαλιστές,κατώτερους των περιστάσεων 


Στο ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ μεταφέρθηκε απλά η είδηση της απομάκρυνσης του εκπροσώπου των εργαζομένων απο το ΔΣ.Το ότι γράψαμε στο μπλογκ ότι αναμένουμε την αντίδραση της ΠΟΣ  σημαίνει ότι ζητάμε να παρέμβει η ομοσπονδία; Ή σημαίνει ότι στην ΠΟΣ  η ΔΑΚΕ--ΠΑΣΚ -ΔΙΚΤΥΟ αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία και αναμένεται αντίδραση από αυτούς που στηρίζουν την εκπροσώπηση στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ;Ή μήπως οι συνδικαλιστικές αυτές πλειοψηφίες δεν θα αντιδράσουν;Μήπως ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν τυγχάνει και αντιπρόεδρος της ΠΟΣ;
(Αυτο το ξέχασε να το αναφέρει το μακελειό της έλξης)
Είδε ο Γενι-Χίος τι έγραψε άμεσα ο γγ της ΓΣΕΕ όταν ενημερώθηκε  για την απομάκρυνση του εκπροσώπου των εργαζόμένων;
Επομένως ούτε εμείς ούτε το ΠΑΜΕ δια μέσω εμάς !!ζήτησε καμία παρέμβαση αλλά εδω θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε και κάτι.

Αυτή είναι η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις εκλογές αντιπροσώπων στα ΔΣ

Π.Α.ΜΕ.-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Δεκέμβρης 2013
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Με απόφαση της πλειοψηφίας της ΠΟΣ (ΠΑΣΚ-Σ, ΔΑΚΕ, ΔΙΚΤΥΟ) στις 10 Δεκεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη ενός «εκπροσώπου» των εργαζομένων σε κάθε ΔΣ των εταιρειών ΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ.
Πριν ένα χρόνο είχαν γίνει αντίστοιχες εκλογές και τότε είχαμε καταγράψει τη διαφωνία μας για τις εκλογές αλλά και για τον συγκεκριμένο αντεργατικό νόμο που γίνονται. 
Σήμερα που η επίθεση της κυβέρνησης έχει οξυνθεί και οι εργαζόμενοι ζούνε με το άγχος και την αβεβαιότητα του αύριο για άλλη μια φορά οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές και παρατάξεις αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους και τους καλλιεργούν αυταπάτες ότι ο «εκπρόσωπος» στο ΔΣ έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί θα μας πληροφορεί τι συζητούν. Καλά συνάδελφοι, δεν γνωρίζετε ότι η ΕΕΣΣΤΥ είναι πλέον στο ΤΑΙΠΕΔ και τους επόμενους μήνες θα πουληθεί και το μέλλον των εργαζόμενων είναι αβέβαιο;
Δεν γνωρίζετε ότι ο ΟΣΕ έχει δώσει μελέτη και κοστολόγηση για όλες τις δραστηριότητές του, κυρίως της συντήρησης γραμμής, ώστε αυτές να δοθούν σε εργολαβίες και να ιδιωτικοποιηθούν; 
Δεν γνωρίζετε ότι τα ΔΣ αυτών των εταιρειών είναι διεκπεραιωτές της κυβέρνησης και έχουν μοναδικό σκοπό να υλοποιήσουν ιδιωτικοποιήσεις – το ξεπούλημα του Σιδηρόδρομου και τις απολύσεις των εργαζομένων;
Τι πληροφόρηση άλλη θέλετε; Να μάθετε μήπως τη μέρα και την ώρα που θα γίνουν αυτά; 
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Οι εργαζόμενοι ποτέ δεν είχαν ανάγκη από εκπροσώπους «μαϊντανούς» και περισσότερο τώρα σε μια περίοδο που υλοποιείται η πιο βάρβαρη αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική. Οι επόμενες μέρες και μήνες θα είναι μια κόλαση για όλους τους εργαζόμενους. 
Αντί να οργανώσουν μέσα από συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, τον αγώνα και μαζί με τους εργαζόμενους στα άλλα μέσα μεταφοράς να φτιάξουν κοινό πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων ώστε να βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε και τελικά να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές, γίνονται αρωγοί της κυβερνητικής πολιτικής και κομμάτι του μηχανισμού αποπροσανατολισμού των εργαζόμενων. 
Η ΔΕΣΚ-Σ και το ΠΑΜΕ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ, παλεύει και διεκδικεί, για πραγματική εκπροσώπηση των εργαζομένων στα ΔΣ των εταιρειών στα οποία οι εργαζόμενοι θα έχουν αποφασιστικό και ουσιαστικό ρόλο στις αποφάσεις του ΔΣ. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα υπόκεινται όπως όλο το ΔΣ σε εργατικό έλεγχο, θα μπορούν να ανακαλούνται και θα είναι υποχρεωμένοι να στηρίζουν τις αποφάσεις των εργαζομένων. 
Δεν συναινούμε και δεν συμμετέχουμε σε αυτές τις ψευτοεκλογές που θέλουν οι άλλες παρατάξεις να τις αναδείξουν σαν μείζον ζήτημα. Καλούμε τους εργαζόμενους, να μην συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους στις εκλογές στην παραπέρα κατρακύλα του συνδικαλιστικού κινήματος και στην αποδοχή της αντεργατικής πολιτικής που το οδηγούν οι άλλες παρατάξεις (ΠΑΣΚ-Σ, ΔΑΚΕ, ΔΙΚΤΥΟ).

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Νομίζουμε ότι η ανακοίνωση τα λέει όλα  

 ΥΓ1 
Στο ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ δεν ξεχνάμε  την στάση του  εκπροσώπου των εργαζομένων κατά την θητεία του  στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  .Το μέλος του ΔΙΚΤΥΟΥ και αντιπρόεδρος της ΠΟΣ καθόλη την διάρκεια της   θητείας του  συμπεριφέρθηκε σαν ένα ακόμα μέλος της εργοδοσίας επιβεβαιώνοντας το ΠΑΜΕ για εκπροσώπους  ''μαιντανούς'' και για αρωγούς της κυβερνητικής πολιτικής και κομμάτι του μηχανισμού αποπροσανατολισμού των εργαζόμενων.

ΥΓ 2 
(**Αυτό που μας κάνει να γελάμε  είναι ότι πριν λιγο καιρό έλεγαν ότι το ΠΑΜΕ δεν μας ήξερε σύμφωνα με τους εκπροσώπους στην ομοσπονδία και τώρα φτάσαμε να ..το διατάζουμε κιόλας να παρέμβει!!Μα δεν είναι γελοίοι;)

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ