Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Πάτρα: «Ρουτίνα» οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού - Τι λένε στον ΟΣΕ.

από το  patrasevents.gr
Οι επιβάτες παραπονούνται και περιμένουν το τραινάκι της πόλης να γίνει και πάλι το 
βολικό μέσο μεταφοράς, όπως το είχαν γνωρίσει…
Σημαντικά είναι τα προβλήματα στα δρομολόγια του Προαστιακού. 
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι επιβάτες που χρησιμοποιούν το τρένο του Προαστιακού, το φαινόμενο της καθυστέρησης των δρομολογίων είναι πλέον συχνό, με αποτέλεσμα να περιμένουν και να ταλαιπωρούνται στις στάσεις που υπάρχουν. 

Όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που χρησιμοποιούν καθημερινά τον Προαστιακό, πέρα από τις καθυστερήσεις των δρομολογίων εμφανίζονται αρκετά συχνά και τεχνικά προβλήματα στο τρένο. 
Καθυστερήσεις, όμως, δεν υπάρχουν μόνο στο δρομολόγιο του Προαστιακού, αλλά και στα λεωφορεία που μεταφέρουν τους φοιτητές από το Πανεπιστήμιο στην στάση του Καστελόκαμπου για να μπουν από εκεί στο κέντρο της Πάτρας. 

Αυτό που προκαλεί εύλογα ερωτήματα είναι ότι μέχρι πριν από λίγους μήνες ο Προαστιακός λειτουργούσε άψογα και έτσι είχε μπει στην καθημερινότητα της πόλης, ως ένα βασικό μέσο μαζικής μεταφοράς, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες Πατρινούς. 
Κάποιοι, μάλιστα, κάνουν λόγο για εσκεμμένη εγκατάλειψη του Προαστιακού, ως μία μορφή πολιτικής του ΟΣΕ, από την στιγμή που ετοιμάζεται να φτάσει το σύγχρονο ηλεκτροκίνητο τρένο στην Πάτρα. 

Να σημειωθεί πως ένας σημαντικός παράγοντας από τον οποίο έχουν προκύψει προβλήματα έχει να κάνει με την έλλειψη έμψυχου δυναμικού, σε μηχανοδηγούς, αλλά και σε τεχνικές ειδικότητες. 

Πάντως, σε επικοινωνία που είχαμε με τον ΟΣΕ της Πάτρας, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις των δρομολογίων, στον βαθμό τουλάχιστον που να έχει γίνε θέμα στα ΜΜΕ και στα Social Media, ενώ μας είπαν ότι όποιοι επιβάτες θεωρούν ότι έχουν ταλαιπωρηθεί να προχωρήσουν σε σχετικές αναφορές.