Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

To ΠΑΜΕ απαντά δυναμικά στην καταστολή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



Μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο για την Κοινωνική Ασφάλιση πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ. Μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου από τις 8 το πρωί, αλλά και με μια δυναμική συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου στις 12 το μεσημέρι και την πορεία που, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να την εμποδίσει με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ, χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία βροντοφώναξαν συνθήματα ενάντια στο σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ολοκληρώνει το έγκλημα σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, λίγο πριν την ολοκλήρωση της κινητοποίησης, ο Γ. Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, τόνισε:

 «Η κυβέρνηση της "δεύτερης φορά αριστερά" χρησιμοποιεί όλες τις μεθόδους των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των συγκυβερνήσεών τους, δηλαδή ψέματα, συκοφαντίες και κατασκευασμένες ειδήσεις. Έχει ξαμολήσει τα παπαγαλάκια της και ιδιαίτερα στην περιβόητη "δημόσια ΕΡΤ" όπου παπαγαλίζουν εδώ και μια εβδομάδα τα "καλά" του νομοσχεδίου. Χρησιμοποιεί ακόμα χημικά, χειροβομβίδες κρότου, γκλομπς και καταστολή, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Δεν θα τους αφήσουμε, θα βάλουμε εμπόδια για να μην περάσει το σχέδιό τους.
 Σας προειδοποιούμε. Προετοιμάζουμε τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις, στα καράβια, στα εργοστάσια, στις λαϊκές συνοικίες για μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Καλούμε τους εργαζόμενους να προετοιμάζονται από σήμερα κιόλας, κλάδο τον κλάδο, να μην υπάρξει χώρος δουλειάς που να μην οργανωθούν. Να νιώσει η κυβέρνηση την ανάσα όλων των κλάδων. Εμείς δεν θα στρώσουμε κόκκινο χαλί στους εργοδότες, στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες. Ανατροπή, αυτό είναι το σχέδιό μας και θα το υλοποιήσουμε. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Αυτό είναι το χρέος μας προς την εργατική τάξη, τη φτωχολογιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά».