Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

25 φωτογραφίες από την μεγάλη γιορτή στο ΣΕΦ για τα 97 χρόνια του ΚΚΕ

 Φωτογραφίες: Nikos Libertas / SOOC 
 Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο πρέσβης της Κούβας, Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνεζ, ο πρέσβης της Βενεζουέλας Φαρίντ Φερνάντες, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της πρεσβείας της Παλαιστίνης Μουχάναντ Ζαράρ και ο Σύμβουλος της πρεσβείας της ΣΔ Βιετνάμ Pham Huu Dum. Αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ): Ο γενικός γραμματέας Γιώργος Μαυρίκος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου C. H. Venkatachalam από την Ινδία, ο Mohammed Iqnaibi, εκπρόσωπος της Ένωσης Παλαιστίνιων Εργατών στην ΠΣΟ και η Luiza Bezzera, από τη Βραζιλία, υπεύθυνη για τη Δουλειά στη Νεολαία. 

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους προσκεκλημένους είχαν οι βετεράνοι του Κόμματος, αγωνίστριες και αγωνιστές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, του ΔΣΕ, αλλά και του αντιδικτατορικού αγώνα. Εκπρόσωποι μαζικών φορέων, όπως της ΕΕΔΥΕ, αλλά και απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Ντουνιαδάκης και Αντώνης Κακκαράς.
 Μεταξύ των προσκεκλημένων των Γραμμάτων και του Πολιτισμού και οι παρακάτω: Ο καθηγητής Ιστορίας του ΑΠΘ Γιώργος Μαργαρίτης. Οι ηθοποιοί Λίλα Καφαντάρη, Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, Αγγελική Ξένου, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Νίκος Στέφος, η λογοτέχνις Ιωάννα Καρατζαφέρη, ο στιχουργός Δημήτρης Λέντζος, ο σκηνοθέτης Βασίλης Βαφέας, η εικαστικός Μαρίνα Σπυριδωνίδου, ο συνθέτης Μιχάλης Τρανουδάκης, η Γιώτα Βεη, τραγουδίστρια, ο Γιώργος Μαργαρίτης, τραγουδιστής, η Δήμητρα Πέτρουλα, συγγραφέας. Οι δήμαρχοι Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος, Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος και Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος. Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο Πέτρος Κόκκαλης, δημοτικός σύμβουλος. (902.gr)