Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Η ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ : ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...


 Σε νέα επίπεδα φτάνει τον “κοινωνικό αυτοματισμό” η κυβέρνηση, καθώς επιχειρεί να θέσει τη μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη, μετά την αδυναμία της να δώσει μία δίκαιη και λειτουργική λύση στο ασφαλιστικό. Η κυβερνητική εκπρόσωπος φρόντισε το πρωί του Σαββάτου να μεταθέσει την ευθύνη των επιλογών της στις κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν στις προτάσεις της και παράλληλα να “συγκινήσει” άλλες, που δεν θίγονται τόσο πολύ, ώστε να διαμορφώσει ένα μέτωπο στήριξής της.

Συγκεκριμένα η Όλγα Γεροβασίλη προειδοποίησε τους αγρότες αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες ότι εάν δεν περάσουν τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση τότε κινδυνεύουν με μείωση οι κύριες συντάξεις! «Εάν δεν παλέψουμε σκληρά μπορεί να επικρατήσει η άποψη του ΔΝΤ και να υπάρξει μείωση συντάξεων” είπε χαρακτηριστικά (μιλώντας στο MEGA) η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Κλιμακώνοντας την πίεση προς όσους κινητοποιούνται διαμήνυσε ότι χωρίς μεταρρύθμιση υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχει δυνατότητα καταβολής συντάξεων μέσα στα επόμενα χρόνια.

Επισήμανε δε ότι η κυβέρνηση καλείται να εξοικονομήσει 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ από το ασφαλιστικό μέσα στο 2016, τη στιγμή που παρέλαβε «ρημαγμένα» ασφαλιστικά Ταμεία με «μηδέν στο ταμείο».Αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις των αγροτών διαβεβαίωσε ότι αντιλαμβάνεται το λόγο που βρίσκονται στις εθνικές οδούς, λέγοντας ότι υπάρχει συσσωρευμένη κούραση από τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων που «έπληξαν τον αγροτικό κόσμο».

Πάντως η κυρία Γεροβασίλη απέκλεισε το ενδεχόμενο βίαιης καταστολής των αγροτικών μπλόκων.

Επιτέθηκε επίσης στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι οι δυνάμεις αυτές «ξεχνούν τι έχουν ψηφίσει» και σημείωσε ότι στις τελευταίες εκλογές ο λαός εμπιστεύτηκε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να διαχειριστεί μία ψηφισμένη συμφωνία με τους εταίρους και να βάλει και το «κοινωνικό πρόσημο».