Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση παραρτήματος νομού Αχαίας Σ.Π.Α.Π

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οι Σιδηροδρομικοί σήμερα, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, βιώνουμε καθημερινά τα αποτελέσματα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Έτσι και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζει το επόμενο διάστημα μέχρι τον Φλεβάρη την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΤΥ παρόλο που όταν ήταν η κυβέρνηση στην αντιπολίτευση διαλαλούσε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα ξεπουλούσε το σιδηρόδρομο…… «ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.»

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, καλούμε εδώ και τώρα την συγκυβέρνηση να σταματήσει το ξεπούλημα στο μεγάλο κεφάλαιο ντόπιο και ξένο. Γιατί ο Σιδηρόδρομος αποτελεί λαϊκή περιουσία και πρέπει να είναι ενιαίος και δημόσιος.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει την επόμενη εβδομάδα για ψήφιση στη Βουλή το νέο νόμο για το Ασφαλιστικό, που δεν είναι απλά νέο ασφαλιστικό, αλλά φέρνει επί τις ουσίας την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης έχει απομείνει.

«Συνάδελφοι, -σσες, για εμάς είναι η ζωή μας». Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως θέλουν να προβάλλουν. Είναι η μία πλευρά. Το Ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργαζόμενου και τις οικογένειάς του. Περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας των παιδιών μας. «Δεν πρέπει να παραιτηθούμε από την ζωή μας».

Μας λένε να ξεχάσουμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του, αλλά η ασφάλιση θα γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως με την τσέπη του

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Σήμερα δεν αρκεί η οργή, η αγανάκτηση από την διάψευση των όποιων ελπίδων. Απαιτούνται αγώνες επιθετικοί, σκληρές αναμετρήσεις που θα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αγώνες με σταθερό το μέτωπο σε Κυβέρνηση – ΕΕ – Κεφάλαιο και στο νέο και παλιό κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Το Παράρτημα Αχαΐας καλεί τους εργαζόμενους σιδηροδρομικούς να συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 4 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν τα Ταξικά Συνδικάτα και το ΠΑΜΕ στην πλ. Γεωργίου στις 10:30π.μ. για να δυναμώσουμε τον αγώνα μας μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους των εργαζομένων ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς Κυβέρνησης – ΕΕ – Κεφαλαίου.

Συνάδελφοι από τη στάση μας και την συμμετοχή μας στους Αγώνες θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ



ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Ν. ΑΧΑΪΑΣ Σ.Σ.Π.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ