Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Έκθετες οι οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ στον όμιλο ΟΣΕ .Oι μάσκες έπεσαν ..Το ΤΑΙΠΕΔ ομολογεί την παρέμβαση Τσίπρα για το ξεπούλημα ΟΛΠ.

Ένώ οι  συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στον όμιλο ΟΣΕ   επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και να δώσουν άλλοθι στην κυβέρνηση καθώς, προπαγανδίζουν για την υποτιθέμενη αντίθεση της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις και το οτι όλα γίνονται με βαριά καρδιά , έρχεται το ΤΑΙΠΕΔ και κυριολεκτικά τους ξεπροστιάζει με τις δηλώσεις του προέδρου του...Εκθετες πλέον στα μάτια των εργαζομένων..οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον όμιλο ΟΣΕ (Δίκτυο σιδηροδρομικών-ΑΣΚ-συνεξελιξη κλπ) 
"Η κυβέρνηση στηρίζει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και οι κινήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς τη στήριξη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης."
Τις δηλώσεις αυτές πραγματοποίησε χθες ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, είναι σίγουρο ότι τα βήματα που γίνονται στις αποκρατικοποιήσεις δεν είναι μόνον με τη βούληση του ΤΑΙΠΕΔ. «Το πρόγραμμα (αποκρατικοποιήσεων)», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτσιόρλας, «στηρίζεται από την ίδια την κυβέρνηση και ειδικά η τελευταία ιδιωτικοποίηση (του ΟΛΠ) ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού. Εγώ», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, «δεν νιώθω ότι δεν έχω στήριξη. Απεναντίας βλέπω να υπάρχει σταθερή βούληση να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις».

Αναφερθείς στις αντιδράσεις του αρμόδιου υπουργού Ναυτιλίας, Θεόδωρου Δρίτσα, ο κ. Πιτσιόρλας αντιπαρήλθε της ερώτησης, σημειώνοντας ότι με την κουλτούρα που διαμορφώθηκε επί δεκαετίες, «αλίμονο αν (η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ) δεν προκαλούσε αντιδράσεις». Ο ίδιος τη χαρακτήρισε ως ένα αποφασιστικό βήμα, ώστε η χώρα, με τη συνδρομή του ΟΛΘ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να καταστεί η πύλη της Ευρώπης για τα ασιατικά προϊόντα. «Αποτελούν μεγάλες επιλογές που θα επηρεάσουν συνολικά την πορεία της χώρας», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερθείς στις αποκρατικοποιήσεις που ακολουθούν, ο κ. Πιτσιόρλας είπε ότι το πρόγραμμα συνεχίζεται με τις ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΟΛΘ και ΔΕΣΦΑ. Για την αξιοποίηση του Ελληνικού, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε ότι αυτή θα γίνει στη βάση της πρότασης της Lamda Development, με πιθανώς μικρές αλλαγές. Πρόσθεσε ότι των συζητήσεων επανεκκίνησης της αποκρατικοποίησης ηγείται ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. «Η επένδυση θα ξεκινήσει» προέβλεψε ο κ. Πιτσιόρλας για το Ελληνικό, σημειώνοντας με νόημα ότι πρέπει να κοιτάμε μπροστά.
Σε άλλη συνέντευξή του το περασμένο Σάββατο στην τηλεόραση του ΜEGA, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ υποστήριξε ότι η πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ ήταν μια ιστορική απόφαση, οι επιπτώσεις της οποίας θα σφραγίσουν τις επόμενες δεκαετίες. «Ο Πειραιάς τα επόμενα χρόνια θα είναι ο πρωταγωνιστής που θα τραβήξει μπροστά την ελληνική οικονομία» είπε, προσθέτοντας ότι τα όποια πολιτικά και οικονομικά επιχειρήματα που διατυπώνονται ενάντια στην συγκεκριμένη επένδυση, δεν ευσταθούν. «Θεωρώ πως δεν υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι στη διαδικασία» είπε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.
Πηγή: kathimerini.gr