Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση συλλόγου εργαζομένων πρώην ΔΕΚΟ και τραπεζών


Αθήνα 27/3/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας χαιρετίζει τις εκατοντάδες μέλη μας που πήραν μέρος, για μια ακόμη φορά, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου ενάντια στη Διοίκηση της Εθνικής τράπεζας, η οποία με την ανοχή αν όχι και καθοδήγηση της κυβέρνησης αποφάσισε να περικόψει εδώ και πέντε (5) μήνες την επικουρική σύνταξη (ΛΕΠΕΤΕ) των 16.500 συνταξιούχων της ΕΤΕ, επικαλούμενη δήθεν οικονομικά προβλήματα.
Στη σημερινή μαχητική μας συγκέντρωση οι συνταξιούχουχοι στις ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ διατράνωσαν, τόσο προς τη Διοίκηση της Εθνικής, όσο και προς την Κυβέρνηση ότι «δεν το βάζουν κάτω», ότι απορρίπτουν όλες τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για τη διάλυση των επικουρικών συντάξεων, ότι με τον καθημερινό τους αγώνα θα επιβάλλουν την καταβολή των επικουρικών τους συντάξεων χωρίς καμία περικοπή από τον Νοέμβριο του 2017.

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα μας εξέφρασε, με τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης ο οποίος στο χαιρετισμό του αφού ανέφερε ότι το ζήτημα των επικουρικών αφορά όλους τους συνταξιούχους εξήγγειλε πρόγραμμα κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα μέχρι τον Ιούνιο με αιχμή τα ασφαλιστικοσυνταξιοδοτικά προβλήματα.
Στη συνέχεια το Δ.Σ. του Συλλόγου συναντήθηκε με τον κο  Φορτούνη από τη Διοίκηση της ΕΤΕ στον οποίο έθεσε την απαίτηση του Συλλόγου για άμεση επαναχορήγηση της επικουρικής σύνταξης συνδυάζοντάς τη με τις αναγκαίες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η Διοίκηση της Τράπεζας  για τους δανειολήπτες συνταξιούχους της ΕΤΕ οι οποίοι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους λόγω της μη καταβολής της επικουρικής τους σύνταξης  χωρίς να λάβει καμία θετική απάντηση ή δέσμευση εκ μέρους της ΕΤΕ.
Ενημερώνοντας τη συγκέντρωση για τα αποτελέσματα  της συνάντησης με τη Διοίκηση της Τράπεζας ο πρόεδρος του Συλλόγου Ι. Αντωνίου κάλεσε τους συναδέλφους να δυναμώσουν την αγωνιστική τους στάση και παρουσία στις επόμενες κινητοποιήσεις μέχρι και την τελική δικαίωση και ανατροπή αυτής της αντισυνταξιουχικής πολιτικής.