Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΣΥ.Π.Ε (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ) .Νέα συνδικαλιστική κίνηση στην έλξη.



ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ 
ΣΥ.Π.Ε

«Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον»
«Ανοίγουμε νέους ορίζοντες»
«Βάζουμε τέλος στην εποχή των μειωμένων προσδοκιών»


 Συναδέλφισσα-συνάδελφε,

Πριν λίγους μήνες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ιδιωτικοποιήθηκε από την σημερινή κυβέρνηση, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού! Αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια ήσαν λαλίστατοι κατά της ιδιωτικοποίησης μετατράπηκαν, σε εργοδοτικούς συνδικαλιστές που σιωπούν για την ιδιωτικοποίηση και τα όσα αρνητικά την ακολουθούν, παρέχοντας παράλληλα πλήρη κάλυψη τόσο σε κυβέρνηση όσο και στην εργοδοσία υλοποιώντας τυφλά όλες τους τις αποφάσεις.


Εμείς όμως με σταθερές και αναλλοίωτες τις βασικές μας αρχές οι οποίες είναι ενάντια σε αυτές τις αντεργατικές πολιτικές και με αξίες και θέσεις υπέρ του μηχανοδηγού αλλά και όλων των σιδηροδρομικών, έχουμε ως βασική μας επιδίωξη ένα καλύτερο αύριο για τους μηχανοδηγούς.

Στόχος μας είναι να αντιπαλέψουμε αυτά που σχεδιάζουν, χέρι - χέρι,η Διοίκηση και το μακρύ της χέρι, οι εργοδοτικοί - συνδικαλιστικοί της εκπρόσωποι!

Δυνάμωσε τον αγώνα σου εναντίον των πολιτικών λιτότητας και εναντίον όσων μεταλλάσσονται από εκπρόσωποι των εργαζομένων και των δίκαιων αιτημάτων τους, σε εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές παρέχοντας στήριξη στις πολιτικές διάλυσης της ζωής μας, των οικογενειών μας και της εργασίας μας!


Συναδέλφισσες-φοι,
Σε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις που βιώνουν οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος για διατυπώσεις και διαπιστώσεις. Τα συνεχή χτυπήματα στον πυρήνα του συνδικαλισμού αλλά και η απαξίωση των διεκδικήσεών του, από τα εγκάθετα ΜΜΕ, δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο να αδρανήσουμε ούτε δευτερόλεπτο.


Μπροστά μας έχουμε δυο δρόμους:

α) αυτόν του παρατηρητή και του απλού σχολιαστή, που οδηγεί όμως στην καταστροφή, ακριβώς όπως το επιθυμούν κυβερνήσεις, Διοικήσεις και εργοδοτικοί συνδικαλιστές και
β) αυτόν της συμμετοχής ,της συνεργασίας, της παρέμβασης, της αντίδρασης, της διεκδίκησης και του αγώνα, που μπορεί μεν να είναι ένας δύσκολος δρόμος αλλά είναι ο απόλυτα αναγκαίος για να βάλουμε φρένο, στον εργασιακό μεσαίωνα των κάθε λογής συμφωνιών που καταπατούν ακόμα και αυτή την κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία.

Επιλέγοντας τον δεύτερο δρόμο, τον δύσκολο αλλά έντιμο, συνάδελφοι από τα παλιά, αλλά και νέοι συνάδελφοι, με διαφορετικές πολιτικές διαδρομές, που δοκιμάσαμε τις αντιστάσεις μας απέναντι σε αυτή την κατρακύλα, αποφασίσαμε να ΕΝΩΣΟΥΜΕ τις φωνές και τις δυνάμεις μας με έναν μόνο σκοπό.

Μέσα από τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας, τις αγωνίες μας αλλά και να θέσουμε εκ νέου τους διαχρονικούς στόχους που το ιστορικό μας σωματείο τοποθετούσε στις Γενικές Συνελεύσεις και στα συνέδρια της Ομοσπονδίας, προσθέτοντας και πολλαπλασιάζοντας δυνάμεις, κουβαλώντας μαζί μας, χωρίς να το κρύβουμε, αναλλοίωτη


α) την ιδεολογική, πολιτική και συνδικαλιστική μας ταυτότητα και αυτοτέλεια

β) τις θέσεις και τις αρχές μας που πηγάζουν από ιστορικές διαχρονικές αξίες (Αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη, ανιδιοτελή δράση) επιδιώκοντας την σύγκρουση με κάθε μορφή παραγοντισμού, κομματικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που θέλουν τον μηχανοδηγό να συμβιβάζεται και όχι να διεκδικεί.



Συνάδελφοι-σες,

Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε και για αυτό σας καλούμε να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια, ώστε όλοι μαζί να φέρουμε ξανά στο τραπέζι τις διεκδικήσεις μας, για την εκπλήρωση των προσδοκιών μας, των δίκαιων και διαχρονικών αιτημάτων μας, που δεν χωρούν σε μια σελίδα χαρτιού!

·      Αγωνιζόμαστε για έναν ενιαίο Δημόσιο Ελληνικό Σιδηρόδρομο που θα αποτελεί το εργαλείο ανάπτυξης για την κοινωνία ,και όχι το εργαλείο για την συσσώρευση κερδών που θα τα απολαμβάνουν οι λίγοι!
·      Αγωνιζόμαστε για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν τα τελευταία χρόνια με τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας.
·      Αγωνιζόμαστε για να ζούμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειές μας και όχι ως επαίτες της εργασίας μας
·      Αγωνιζόμαστε για την διατήρηση του πενθημέρου και του οχταώρου.
·      Αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια και την υγιεινή στην εργασία.
·      Αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια στην κυκλοφορία. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΔΕΝΔΡΑ.
·      Αγωνιζόμαστε για ΣΣΕ που να ικανοποιεί το μηχανοδηγό και τις ανάγκες του.
·      Αγωνιζόμαστε για φθηνά εισιτήρια.
·      Για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των μαθητών, των φοιτητών.

Σε αυτή τη νέα προσπάθεια χρειαζόμαστε την φρεσκάδα, το όραμα, την διάθεση και το μεράκι των νέων, αλλά και την εμπειρία, το πείσμα και την γνώση των παλαιών, που μετά από πολλά χρόνια δουλειάς θέλουν να



ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!!!
 



Όλοι εσείς που ανταποκρίνεστε στο κάλεσμα μας, μας δίνετε δύναμη και θετική ενέργεια για την δράση μας.

Δεν παραιτούμαστε από τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούμε!
Δεν ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για ένα καλύτερο αύριο για όλους, χωρίς αποκλεισμούς!

Λέμε ΝΑΙ στη Διεκδίκηση

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ

Σε αυτόν τον αγώνα σας θέλουμε μαζί μας! Αρωγούς και συμπαραστάτες και ΟΧΙ θεατές και κομπάρσους!
Σας θέλουμε βασικούς συνδιαμορφωτές των δίκαιων αιτημάτων μας!
Θέλουμε και μπορούμε να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!
Γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν!