Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Μαζί ...υπερψηφίζουν

Στις ψηφοφορίες  για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό είναι πασιφανής η σύμπλευση της ΝΕΑΣ ΕΛΞΗΣ με την ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ.
Η ΝΕΑ ΕΛΞΗ που μέχρι χθες καταψήφιζε τον διοικητικό απολογισμό ...<<είδε το φως το αληθινό >>  και πλέον υπερψηφίζει αυτά που μέχρι χθες κατηγορούσε.
Ο Τουρλής  όπου βρεθεί και όπου σταθεί  και με την  έπαρση που τον χαρακτηρίζει το ονομάζει ως στρατηγική συμμαχία με τον Γενιδούνια.Έτσι ονομάζει  πλέον την κωλοτούμπα του  και όλοι γελάνε.

Το δίδυμο της συμμαχίας  προσπαθεί να μειώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους με χαρακτηρισμούς και ύβρεις είτε από βήματος των συνελέυσεων είτε με αναρτήσεις του γνωστού ύφους που ακολουθεί το στέκι της έλξης αλλά και να κατηγορήσει όλους όσους εκφράζουν αντιρρήσεις για την συμφωνία που υπέγραψαν ότι είναι με την ΠΟΣ !!! και όχι με τους μηχανοδηγούς.
Χαρακτηριστικά ο Τουρλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ  ανέφερε ότι στις ερχόμενες εκλογές της ΠΕΠΕ : 
αν ψηφίσεις ΣΥΡΟΠΟΥΛΟ ψηφίζεις ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ
αν ψηφίζεις ΚΑΠΙΤΑΝΟ   ψηφίζεις ΠΟΥΡΛΙΑΚΑ
αν ψηφίζεις ΚΛΙΤΣΑ  ψηφίζεις ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑ 
προσπαθώντας να ταυτίσει πρόσωπα και πράγματα αποποιούμενος την μέχρι σήμερα πορεία του στην ΠΟΣ αλλά και στην ΔΑΚΕ παριστάνοντας τον ανήξερο για το παρελθόν  ..και με επιλεκτική αμνησία!!!
Στην απάντηση μας ότι  σε σχέση με τα παραπάνω περισσότερο σαφές είναι ότι 
αν ψηφίσεις ΤΟΥΡΛΗ ψηφίζεις ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
αν ψηφίσεις ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑ ψηφίζεις ΣΠΙΡΤΖΗ
θεώρησε τον δικό μας  συσχετισμό μας σωστό και καλό.!!!
Είναι καλό δηλαδή να ψηφίζεις για συνδικαλιστικό εκπρόσωπο και να σου βγαίνει ψήφος στην εργοδοσία.!!!
Στην δε προσπάθεια ταύτισης  νέων συνδικαλιστικών κινήσεων και σχηματισμών  ως υποκινούμενες και χειραγωγούμενες από την ΠΟΣ τους τέθηκε το ερώτημα αλλά και  η πρόταση
Εφόσον θεωρούν ότι η ΠΟΣ δεν έχει να προσφέρει τίποτα στους μηχανοδηγούς και κατηγορούν τρίτους για πράγματα που δεν ισχύουν :
α) να παραιτηθούν ΟΛΟΙ (από ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ) από τις θέσεις που κατέχουν στην ΠΟΣβ) στις εκλογές τις ΠΕΠΕ να υπάρξει και ψηφοδέλτιο με ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην παραμονή της ΠΕΠΕ στην ΠΟΣ
Η πρόταση μας  τους αιφνιδίασε και κυριολεκτικά  στην αρχή έκαναν τον ...κινέζο  .  Μετά όμως απάντησαν (με μισόλογα ) αρνητικά στην πρόταση μας αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το όλο θέμα με την ΠΟΣ είναι ένα δικό τους κατασκεύασμα  καθώς  είναι πολύ ερωτευμένοι με τις καρέκλες της ΠΟΣ για να τις παρατήσουν .
Δεν χρειάστηκε και πολύ για να τους ξεσκεπάσουμε για την απόλυτη υποκρισία που τους διακατέχει  καθώς μέσα σε δευτερόλεπτα από κατήγοροι της ΠΟΣ εμφανίστηκαν ως υπερασπιστές της !!!και υπερασπιστές του σιδηροδρόμου!!!
ΑΛΛΑ Η ΚΑΡΕΚΛΑ -....ΚΑΡΕΚΛΑ!!
Μεγάλο άγχος επίσης είδαμε από το δίδυμο  του μαύρου μετώπου για την νέα συνδικαλιστική κίνηση και το αν αυτή θα έχει αποδοχή από τον κόσμο .
Είδαμε δε τον ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑ να υπερασπίζεται την ΑΣΚΕ και το ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών που για 3 χρόνια το έβριζε καθημερινά.!!
Μας είπε  δε ως νέο  ότι... η ΑΣΚΕ θα κατέβει λέει αυτόνομα στις εκλογές..
Γιατί στις προηγούμενες τι έκανε; Αυτόνομα δεν κατέβηκε;
Το ποιος συμμετέχει και ποιος όχι στο ψηφοδέλτιο της  ΑΣΚΕ δεν νομίζουμε ότι αφορά τον Γενιδούνια και  σίγουρα η πρόταση της ΑΣΚΕ για συμμετοχή μου  στα ψηφοδέλτια της το 2015  δεν αποτελεί καπηλεία όπως πρόστυχα έγραψε το τσιράκι των αφεντικών.Μου έγινε πρόταση και αποδέχθηκα.Και σε  άλλους τότε έγινε πρόταση αλλά αρνήθηκαν να είναι υποψήφιοι .

Στις συνελεύσεις είναι ξεκάθαρο ότι οι ΤΟΥΡΛΗΣ και ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ ως εργοδοτικοί συνδικαλιστές δεν επιθυμούν εμπόδια στον δρόμο τους  .Δεν θέλουν διαφωνίες στις πρακτικές που ακολουθούν και δεν θέλουν διαφωνίες στις ''συμφωνίες''  που υπογράφουν.Δεν θέλουν φως  στο σκοτάδι τους .Δεν θέλουν οι μηχανοδηγοί να ξέρουν ούτε να αναρωτιούνται.Θέλουν ο κλάδος να είναι εξαρτώμενος και τα νήματα να τα κινεί η εργοδοσία.
Ο ρόλος της μαριονέτας των εργοδοτών  μπορεί να τους ταιριάζει γάντι καθώς είναι η επιλογή τους   αλλά δεν ταιριάζει στους μηχανοδηγούς και την ιστορία τους.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ