Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Παρατρίχα ...''σύρραξη'' στο συμβούλιο της ΠΟΣ

Παρατρίχα ''σύρραξη''  στο συμβούλιο της ΠΟΣ μετά απο καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΣ για φουσκωμένους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας συνδικαλιστή του οποίου η ΠΟΣ  βρέθηκε να πληρώνει το τηλέφωνο
Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΣ:

Η ομοσπονδία πληρώνει τα κινητά τηλέφωνα του προεδρείου αλλά επειδή μέλος του προεδρείου από το ΔΙΚΤΥΟ  ήταν και εκπρόσωπος  των εργαζομένων σε εταιρεία   η εταιρεία  του πλήρωνε το κινητό.
Ο συγκεκριμένος  συνάδελφος  λοιπόν  είχε ζητήσει από την ΠΟΣ να μην πληρώνει το δικό του τηλέφωνο (αφού  ήδη του το πλήρωνε ο εργοδότης ως μέλος του ΔΣ )  αλλά  να πληρώνει άλλου συνδικαλιστή της ΠΟΣ προερχόμενου  πάλι από το ΔΙΚΤΥΟ.Η ΠΟΣ αυτό το δέχθηκε και συμφώνησε να πληρώνει  το τηλ  άλλου συνδικαλιστή της ομοσπονδίας με το ΔΙΚΤΥΟ.
Όμως επειδή το τελευταίο καιρό ερχόταν φουσκωμένοι λογαριασμοί η ομοσπονδία ζήτησε να γίνει έλεγχος στις δαπάνες της κινητής τηλεφωνίας.
Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΣ  στην κατάσταση εμφανίζεται αριθμός που δεν ανήκει στο μέλος που είχε συμφωνηθεί να πληρώνει η ΠΟΣ το κινητό του  αλλά ανήκει σε πρόεδρο σωματείου  ο οποίος προέρχεται από την  παράταξη του ΔΙΚΤΥΟΥ.Ο συγκεκριμένος αριθμός  φαίνεται ότι  είχε συμβόλαιο από τον συνεταιρισμό με κόστος περίπου τα 60 ευρώ συν φορους.
Ο μηνιαίος λογαριασμός όμως ξεπερνούσε τα 160 ευρώ!!!
Ο πρόεδρος της ΠΟΣ όπως είπε  απευθύνθηκε στον συνεταιρισμό αλλά και  στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και ζήτησε να μάθει γιατί ο λογαριασμός είναι τόσο πάνω από το συμβόλαιο (στο διπλάσιο) και του απάντησαν ότι  ο λογαριασμός είναι αυξημένος γιατί γίνεται αγορά πακέτων χρόνου ιντερνετ!!!!
Το παράδοξο είναι ότι ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής λόγω  του ότι είναι  και πρόεδρος  σε σωματείο λαμβάνει χρήματα  και από το σωματείο του για το κινητό του..
Στο άκουσμα της καταγγελίας προκλήθηκε γενικός χαμός με τον συγκεκριμένο να ωρύεται αλλά να μην απαντά   στις καταγγελίες του Παρασκευόπουλου και να ζητά τα οικονομικά της ομοσπονδίας

Κατά την άποψη μας  τα παραπάνω  φανερώνουν  το μπάχαλο που επικρατεί  στα οικονομικά των σωματείων αλλά και της ΠΟΣ.

  • Η ΠΟΣ οφείλει να σταματήσει άμεσα τις πληρωμές σε όλα τα τηλέφωνα και να ζητήσει αναλυτικά στοιχεία συμβολαίων και δικαιούχων για να  διαπιστωθεί η αλήθεια.
  • Η ΠΟΣ οφείλει να εφαρμόσει σημαντικές περικοπές στις κάθε είδους παροχές και έξοδα
  • Ο πρόεδρος της ΠΟΣ οφείλει να αποδείξει τα όσα κατήγγειλε και  να φέρει στο φως όλα τα στοιχεία .
  • Αν ισχύουν τα όσα λέει ο Παρασκευόπουλος ο συγκεκριμένος  συνδικαλιστής οφείλει να επιστρέψει στο ακέραιο όλο το ποσό που του πλήρωσε η ΠΟΣ καθώς είναι θέμα ηθικής τάξεως .
  • Το ΔΣ του σωματείου του οποίου είναι πρόεδρος  οφείλει να ζητήσει διευκρινίσεις από την ΠΟΣ για το αν ισχύουν τα όσα είπε ο Παρασκευόπουλος.

Όπως είπαμε και στην συνέλευση του ΜΑΙ επειδή τα σωματεία όπως πχ η ΠΕΠΕ  εμφανίζουν ελλείματα  και οικονομικά προβλήματα (για πολλούς λόγους που αναλύθηκαν στην συγκέντρωση των μηχανοδηγών )πρέπει να προχωρήσουν σε δραστικές περικοπές.
Προσωπικά πιστεύω ότι όλοι όσοι εκλεγουν στο ΔΣ της ΠΕΠΕ πρέπει να παραιτηθούν από οποιαδήποτε αμοιβή μετακίνησης  και πληρωμή τηλεφώνου μέχρι να ορθοποδήσει το σψματείο οικονομικά.Εφόσον η ΠΕΠΕ πληρώνει ξενοδοχείο για την μετακίνηση αυτό είναι αρκετό .Να ξενοικιαστούν τα διπλά γραφεία και να σταματήσουν οι φιέστες ..

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ