Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση ΑΣΚΕ

ΑΣΚΕ

Το ''σύγχρονο και νέο'' στη σημερινή εποχή συμπυκνώνεται στη θέση :να μπορεί να απολαμβάνει ο λαός τον πλούτο που παράγει,να χρησιμοποιούνται τα μεγάλα επιτεύγματα της επιστήμης  και της τεχνολογίας όλες οι δυνατότητες που η εργατική τάξη με το μυαλό και τα χέρια της δημιουργεί  για να εξασφαλίζουν συνολικά πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής.Να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι όλα αυτά που σήμερα εμποδίζονται από τον ανταγωνισμό της κερδοφορίας των λίγων και την αναρχία της παραγωγής ,δηλαδή το σάπιο και διεφθαρμένο καπιταλιστικό σύστημα μόνο οικονομικές κρίσεις και πολέμους.
Όλα το ''φωνάζουν''.Το εκμεταλλευτικό σύστημα έχει προ πολλού παλιώσει,έχει εξαντλήσει,τα ιστορικά του όρια έχει να δώσει μόνο φτώχεια και εκμετάλλευση.


Άρα:
Παλιό είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη τους που απαιτεί κάθε τόσο και νέα αντιλαικά μέτρα πάνω στα προηγούμενα,νέους γύρους έντασης της εκμετάλλευσης

Παλιό είναι οι ανταγωνισμοί τους που οξύνονται για το μοίρασμα αγορών ,ζωνών επιρροής,πλουτοπαραγωγικών πηγών,δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων.Ανταγωνισμοί που <<θολώνουν>> όλο και περισσότερο τα όρια ιμπεριαλιστικής ''ειρήνης'' και πολέμου

Παλιό είναι ο νέος γύρος ύφεσης που αναπόφευκτα θα έρθει ,αφού δεν βρίσκουν κερδοφόρα διέξοδο τα υπερσυσωρευμμένα κεφάλαια τους.

Παλιό είναι η ''ευημερία'' η ''σταθερότητα'' και η ''κανονικότητα'' της άγριας καπιταλιστικής εκμετάλλευσης για τον λαο που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ .που εφάρμοζαν χτες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και που θα ξαναεφαρμόσουν αν ξαναέρθουν  στην κυβέρνηση ,αν λάβουν να διαχειριστούν το σύστημα.

Παλιό είναι να ψάχνει λύση στα προβλήματα του ο εργάτης στην εναλλαγή  αστικών κυβερνήσεων ανεξάρτητα από το όνομα τους,τα πρόσωπα ,την φρασεολογία τους.

Παλιό είναι ο συνδικαλισμός που προσπαθεί να αμβλύνει τη ταξική πάλη ,να δημιουργεί προσδοκίες από την καπιταλιστική ανάπτυξη,να δημιουργήσει ακόμα περισσότερους εργαζόμενους υπέρμαχους αυτής της ανάπτυξης.

Παλιό είναι ο συνδικαλισμός που καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη για την σταθερότητα και τα κέρδη του εργοδότη τους.Είναι ο συνδικαλισμός που βάζει στο ίδιο χαράκωμα με τον εργοδότη τους ενάντια στους ανταγωνιστές του.Είναι ο συνδικαλισμός που θέλει να βάλει κανόνες στην εκμετάλλευση και όχι να την καταργήσει.

Νέο είναι ο συνδικαλισμός που αποκαλύπτει στους εργαζόμενους  ότι η πηγη όλων των προβλημάτων τους είναι το κυνήγι του καπιταλιστικού  κέρδους που αυτό πρέπει να μπεί στο στόχαστρο της εργατικής πάλης ,αυτό πρέπει να βγει από την μέση για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους.

Νέο είναι ο συνδικαλισμός  που σήμερα έχει σταθερό μέτωπο  απέναντι στην εργοδοσία,την κυβέρνηση ,τα αστικά κόμματα και και την ΕΕ.Σταθερό μέτωπο  απέναντι στις δυνάμεις που εκφράζουν το παλιό στο συνδικαλισμό,που στηρίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη .

Είναι φανερό ποιοί στο χώρο μας  είναι το ''παλιό'' και ποιοι είναι το ''νέο''.Είναι φανερό ποιοί μαζί υπηρετούν το παλιό .  Για αυτό η αντιπαράθεση μεταξύ τους εστιάζει  στα δευτερεύοντα, με στόχο να κρύβεται η στρατηγική τους ταύτιση ,η ταύστιση τους στις βασικές κατευθύνσεις.Είναι φανερό για ποιους υπάρχει αντικειμενική βάση συνεργασίας και για ποιούς όχι.Διδάσκει και το χτές και το σήμερα.
 Για το επόμενο διάστημα κυβέρνηση και '' κοινωνικοί εταίροι'' (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΣΕΒ-ΣΕΤΕ-ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ -ΕΝΩΣΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ κλπ) μαζί με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις  που δεσμεύονται  στους στόχους της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης  προωθούν το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο που ετοιμάζει τα νέα δεσμά για την εργατική τάξη και τα λαικά στρώματα.
Το επόμενο διάστημα πρέπει να ξεδιπλωθούν σημαντικοί αγώνες σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση,την εργοδοσία  και τους συνδικαλιστές της.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός με σημασία τις σύγχρονες ανάγκες τους ,η ικανοποίηση των οποίων βρίσκεται στον αντίποδα των ''εθνικών σχεδίων''  ,προτάσσοντας το δικό τους  ταξικό σχέδιο πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους,να χαλάσουν της ταξικής συναίνεσης των κοινωνικών εταιριστών και να βγουν στην αντεπίθεση ,διεκδικώντας τον πλούτο που παράγουν και τα δικαιώματα τους .
Σε τέτοιες μάχες φαίνεται ποιος είναι με ποιόν.


Σε τέτοιους αγώνες με σαφή αντικαπιταλιστική κατεύθυνση πρέπει να συσπειρώνονται οι εργάτες.

ΥΓ. Κάποιοι ξεχνούν ή δεν θέλουν να θυμούνται  ότι η +συνεξέλιξη προήλθε από τα κομμάτια της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ.Ξεχνούν ότι εκλεγμένος συνδικαλιστής της ΠΑΣΚ  στο ΔΣ κατόπιν ήταν εκλεγμένος στο ΔΣ με την +συνεξέλιξη.Ξεχνούν ότι ο σημερινός πρόεδρος ήταν εκλεγμένος με την ΠΑΣΚ από την πρώτη μέρα που ήρθε στο σιδηρόδρομο..

ΑΣΚΕ