Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Βρε βρε καλώς την Θεοδώρα...Έλα ,μην στέκεσαι ..πέρνα μέσα

Θοδωρα-Τζακρη-

Αυτόματο εισιτήριο;

Δεν ενθουσιάστηκαν όλα τα οργανωμένα μέλη του Σύριζα με την αποδοχή που είχε η πρώην υφυπουργός των Εσωτερικών Θ. Τζακρή από το κόμμα της Κουμουνδούρου και την προβολή που είχε το πρώην Πασοκικό στέλεχος από την «Αυγή» όταν έκανε επίθεση στο ΚΚΕ.
Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο που υπάρχει στην ιστοσελίδα iskra, που εκφράζει τις απόψεις της «Αριστερής Πλατφόρμας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Από την στήλη «Παραπολιτικά σε ήχος πλάγιο» αντιγράφουμε:

«Φίλος της στήλης, με την ευκαιρία της συνάντησης της Θεοδώρας Τζάκρη με τον Αλ. Τσίπρα, μας ρωτάει αν η καλοδεχούμενη και πολύ σημαντική κατά τ” άλλα άρνηση ψήφισης Προέδρου Δημοκρατίας στην παρούσα Βουλή, αποτελεί και αυτόματο εισιτήριο για ένταξη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως πρόσφατου πολιτικού παρελθόντος και πολιτικο – ιδεολογικού προσανατολισμού, σημειώνοντας ότι το ζήτημα αυτό έμεινε αδιευκρίνιστο να αιωρείται μετά τη συνάντηση και τις σχετικές δηλώσεις.
Ο ίδιος ο φίλος μάς υπενθύμιζε το σχετικό απόσπασμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που, ανεξαρτήτως ονοματολογίας, κατηγοριοποιεί και γράφει κατά γράμμα το εξής: «Στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική, πολιτική ανατροπή και την αριστερή διακυβέρνηση θα διαφυλάξουμε τη φερεγγυότητα και αξιοπιστία μας. Πρόσωπα και δυνάμεις του χρεοκοπημένου και υπόλογου πολιτικού κόσμου, ιδίως όσοι αποδέχθηκαν την πολιτική του μνημονιακού μονόδρομου και έπαιξαν ενεργό ρόλο σε μνημονιακές κυβερνήσεις από θέσεις ευθύνης, δεν μπορεί να έχουν ρόλο στην κυβέρνηση της αριστεράς. ” Και φυσικά ούτε στην κοινοβουλευτική του ομάδα που θα στηρίζει μια κυβέρνηση της Αριστεράς, συνέχισε με νόημα».
vathykokkino