Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Επίθεση Σγουρίδη στην έλξη..Απαιτούμε αντίδραση από την ΠΕΠΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΣ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κ. ΣΓΟΥΡΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ



Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΣ με τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Παναγιώτη Σγουρίδη. Από τη συνάντηση δεν προέκυψε τίποτα θετικό καθώς για το θέμα της ιδιωτικοποίησης ο υφυπουργός είπε ότι η Κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω και οι ιδιωτικοποιήσεις θα προχωρήσουν.
 Για τη λειτουργία του σιδηρόδρομου είπε πως δεν υπάρχει σχεδιασμός για το ενδεχόμενο να μη βρεθεί αγοραστής, ενώ ενημέρωσε την ΠΟΣ ότι στο υπουργικό συμβούλιο ετέθη  το θέμα της κινητικότητας και για τον σιδηρόδρομο. Επίσης ότι θα προχωρήσουν  τα νέα οργανογράμματα.

Για το απολυμένο προσωπικό των κλιναμαξών είπε ότι θα δοθούν μόρια όταν θα γίνουν προσλήψεις, ενώ για τη Σ.Σ.Ε  ότι θα πρέπει να περιμένουμε όπως ανέφερε χαρακτηριστικά να γίνουν οι όποιες τοποθετήσεις και αλλαγές των διοικήσεων εντός του επόμενου δεκαπενθήμερου.
**Επίσης ο υφυπουργός μίλησε για καθεστώς νεας κινητικότητας στις ΔΕΚΟ στην οποία θα υπαχθεί το προσωπικό μετά τα νέα οργανογράμματα  αλλά και για  επαναφορά της απόφασης Χρυσοχοίδη (αρ88) για την μετάταξη και όχι απόσπαση προσωπικού προς τον ΟΣΕ.
Η αξιολόγηση των δομών αλλά και του προσωπικού θα δώσει και τις ανάγκες πρόσληψης ή οχι και σε αυτό το σημείο ο υφυπουργός επιτέθηκε στην ουσία  στην έλξη με τον πιο άδικο τρόπο αφού επανέλαβε την θέση του διευθ.συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για μηχανοδηγούς που περισσεύουν στην Δράμα (ή και αλλού;;)και πρέπει να μετατεθούν στην Θεσ/κη..
Η συνάντηση της ΠΕΠΕ  με τον Υφυπουργό πήρε  νέα αναβολή και από την Παρασκευή μετατίθεται για την Δευτέρα 16/11/2015 στις 14:00.
Εμείς θα μείνουμε στα όσα απαράδεκτα λέει ο νέος υφυπουργός εναντίον ενός κλάδου που είναι στην πρώτη γραμμή και κινδυνεύει η ζωή του ,η υγεία του,η ψυχική του κατάσταση από τον φόρτο εργασίας,την κακή κατάσταση του δικτύου αλλά και του τροχαίου υλικού.(**μερικοί  θέλουν να καλύψουν τον υπουργό και μιλάνε για παραπληρόφορηση του μείς έχουμε άλλη άποψη την οποία θα αναρτήσουμε)

Ενός κλάδου που δέχεται συνεχείς επιθέσεις από την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όλα τα επίπεδα παρά την προσφορά του.
Θα θέλαμε  επίσης να μάθουμε τι είπαν οι  μηχανοδηγοί που είναι εκλεγμένοι εκπρόσωποι  της έλξης στην  ΠΟΣ (και μάλιστα ο ένας είναι και αντιπροεδρός της) στα όσα απαράδεκτα είπε ο υφυπουργός..ή μήπως δεν είπαν τίποτα;
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ