Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Μεγάλη χάρη κάνουν...

Φωτογραφία του χρήστη Τρία Κόκκινα Γράμματα.
«Προτεραιότητα για είσπραξη οφειλών από έχοντες και κακοπληρωτές», έγραψε χτες η «Αυγή» για τη ΔΕΗ. Τι σημαίνει αυτό; Οτι ξεκινούν απ' αυτούς που έχουν αλλά δεν πληρώνουν, για να συνεχίσουν με αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν. Αυτό σημαίνει η «προτεραιότητα».

Δεν αντιλέγουμε ότι μπορεί να υπάρχουν πράγματι και κάποιοι που έχουν και δεν πληρώνουν. Αλλά αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν; Ανεργοι χωρίς καθόλου εισόδημα, ή εξαθλιωμένοι με ελάχιστο εισόδημα; Που ζουν με κάτω από 5.000 ευρώ το χρόνο και έχουν να πληρώσουν νοίκι, έξοδα παιδιών στο σχολείο, εισφορές αλληλεγγύης, κάποιοι και ΕΝΦΙΑ κ.λπ., με εισόδημα που δε φτάνει ούτε για φαγητό; Η «Αυγή» γράφει ότι η τωρινή διοίκηση δεν έχει κάνει αύξηση.

Σιγά τη μεγάλη χάρη που κάνει στο λαό, όταν πληρώνει ένα πανάκριβο τιμολόγιο που από το 2008 έως το 2014 έχει αυξηθεί κατά 70%. Και αντί να μειώσει την τιμή στη λαϊκή κατανάλωση, κυνηγά τους ανθρώπους του μόχθου να πληρώσουν και ας μην μπορούν. Αλλά πώς να μην το κάνει όταν ετοιμάζεται για μεγάλες μειώσεις στα ήδη χαμηλά τιμολόγια των βιομηχανιών; Επιχείρηση η ΔΕΗ ΑΕ, κερδοφόρα πρέπει να είναι και μάλιστα τόσο που να δίνει σχεδόν τζάμπα ρεύμα στις βιομηχανίες για χάρη της ανταγωνιστικότητας. Αυτήν την πολιτική υπηρετεί η κυβέρνηση.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8672675