Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Συνάντηση ΠΕΠΕ με την γγ Υποδομών.Συνεχίζεται το δούλεμα από την κυβέρνηση

Σε όλα ΝΑΙ η κυρία Πέρκα σε ένα κρεσέντο δουλέματος της κυβέρνησης στους σιδηροδρομικούς και ειδικότερα στους μηχανοδηγούς.
Η ΠΕΠΕ κατέθεσε συγκεκριμένα αιτήματα και προβληματισμούς α) εταιρικά θέματα  β)Θέματα κυκλοφορίας και ασφάλειας γ) προσλήψεις -μετατάξειςδ)συλλογική σύμβαση εργασίας ε)επίδομα ευθύνης

Οι απαντήσεις που έδωσε εντάσσονται στο επίπεδο ευχολογίου και προεκλογικής ρητορικής.

ΘΑ..  μεταφέρει στον κ. Κατρούγκαλο το θέμα της έλλειψης προσωπικού καθώς είπε πως εκτός από την Υγεία και την Παιδεία πρέπει να γίνουν προσλήψεις και στις Μεταφορές.Αυτόν τον υπουργό δηλαδή που απέσυρε την τροπολογία για τις μετατάξεις..κατά λάθος.!!

Για την ιδιωτικοποίηση μπροστά στους κυβερνητικούς υποστηρικτές  στην έλξη είπε πως το θέμα είναι πολιτικό και πάνω από τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Υποδομών και πως θα εξαρτηθεί από την έκβαση της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

Δηλαδή πάει περίπατο το πρόγραμμα της ΔΕΘ για το τέλος των ιδιωτικοποιήσεων αφού δεν υπήρξε ένα ξεκάθαρο όχι αλλά προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι με το να πει οτι ιδιωτικοποιήσεις με ιδιιωτικοποιήσεις διαφέρουν!! αν έχει ποσοστό το δημόσο.!!!

Για το επίδομα ευθύνης είπε να να διδεται μέσω σσε και ΘΑ προσπαθήσει να το μεταφέρει στο οικονομικό επιτελείο..Την ΣΣΕ της ΟΣΥ την ανέφερε ως παράδειγμα  και προπομπό.Είναι βέβαια αυτή σσε που δεν δίνει το επίδομα τους οδηγούς  για να ξέρουμε τι λέμε.
Γενικά σε όλα τα θέμα η κυρία Περκα ήταν ''ενήμερη'' αλλά όλες οι απαντήσεις της βέβαια δεν είχαν κάτι δεσμευτικό ή ουσιαστικό.
Αλήθεια μήπως την είχε επισκεφτεί κανένας την προηγούμενη της συνάντησης  με την ΠΕΠΕ για να την ''ενημερώσει'' για να μην πούμε...(δασκαλέψει )
Πέρα από το παρασκήνιο που κινούνται οι κυβερνητικοί στην έλξη πρέπει να καταλάβουν ότι ενώ νομίζουν δεν τους παίρνουν χαμπάρι  ο κόσμος ...το έχει τουμπανο που λέει και η παροιμία.
Επειδή οι μηχανοδηγοί είναι νοήμονα όντα και πραγματικοί επαγγελματίες ας αφήσουν τις πονηράδες του επιπέδου  νηπιαγωγείου μερικοί.
Η σημερινή εξέλιξη στον ΟΛΠ  και την σσε  εκεί τα λέει όλα για τις διαθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζομένους.
 Σταματήστε το δούλεμα ..σας πήρανε χαμπάρι
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ