Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Aλαλούμ με τις συντάξεις του ΤΑΠ ΟΤΕ - Τελικά θα πληρωθούν!

Aλαλούμ με τις συντάξεις του ΤΑΠ ΟΤΕ - Τελικά θα πληρωθούν Αλαλούμ και απίστευτη κοροϊδία προς τους συνταξιούχους που αγωνιούν για το εάν θα μπορέσουν να λάβουν τις συντάξεις τους. Προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση όταν το ΙΚΑσε ανακοίνωσή του ανέφερε πως δεν θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι του ΤΑΠ ΟΤΕ χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν τους λόγος και χωρίς να ενημερώνουν για την ημερομηνία πληρωμής τους. 

 Λίγο αργότερα, ήρθε το αρμόδιο υπουργείο να ενημερώσει πως η εμπλοκή στην καταβολή των συντάξεων του ΤΑΠ ΟΤΕ οφείλετο σε τεχνικά προβλήματα του συστήματος ΔΙΑΣ, τα οποία έχουν ήδη αποκατασταθεί. 
 Μάλιστα, σε νέα ανακοίνωση το υπουργείο αναφέρει πως το έως το βράδυ θα έχουν πιστωθεί τελικά οι συντάξεις στους λογαριασμούς των συνταξιούχων του ΤΑΠ ΟΤΕ, ενώ την Τρίτη θα πιστωθούν και οι συντάξεις της ΔΕΗ. 
 Σημειώνεται πως την Τρίτη το βράδυ ή το αργότερο την Τετάρτη θα πιστωθούν στους λογαριασμούς οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ. 
 Σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων το πρόβλημα με τις συντάξεις του ΤΑΠ ΟΤΕ δεν οφείλεται σε έλλειψη ρευστότητας, αλλά τεχνικά προβλήματα. 
 Η ανακοίνωση του ΙΚΑ που εξεδόθη νωρίτερα και επεσήμανε πως δεν θα πληρωθούν τελικά οι συντάξεις του ΤΑΠ ΟΤΕ:
 Λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν εξαιτίας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (σ.σ. για την "τραπαζική αργία βραχείας διάρκειας"), η πληρωμή των συντάξεων του τέως ΤΑΠ-ΟΤΕ μηνός Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί την 30 Ιουνίου 2015. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του ΙΚΑ.
 Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα ενημερώσει για την ημερομηνία πληρωμής των εν λόγω συντάξεων με νέο Δελτίο Τύπου.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος "Ήλιος", οι συνταξιούχοι του τέως ΤΑΠ - ΟΤΕ ανέρχονταν το Μάιο του 2015 σε 57.091. Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί ανέρχεται σε 69,9 εκατ. ευρώ.
 newsit.gr