Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Αλέκος Αρβανιτίδης: Μια είναι η απάντηση στη συμφωνία: Πανεργατική απεργία!


Απευθύνοντας χαιρετισμό στην  πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στα Προπύλαια εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο Αλέκος Αρβανιτίδης, μέλος της ΕΓ του Μετώπου, σημείωσε:
«Εργάτες, εργάτριες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες, συνάδελφοι συνταξιούχοι
Τούτες οι ώρες αλλά και οι αμέσως επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες. Θα είναι ώρες σκληρής ταξικής αναμέτρησης με τους εκμεταλλευτές μας, αλλά και με τα πολιτικά και κυβερνητικά τους στηρίγματα. Θα είναι ώρες ευθύνης για κάθε εργάτη, κάθε συνταξιούχο, για κάθε βιοπαλαιστή. Θα είναι ταυτόχρονα και η ώρα που πρέπει ο λαός μας να μπει μπροστά στον αγώνα ώστε να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

Να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να βροντοφωνάξει: Δεν θα δεχθούμε καμιά νέα αντιλαϊκή συμφωνία! Όλοι στους δρόμους! Όλοι στον αγώνα! Δεν θα δεχθούμε κανένα νέο μνημόνιο!
Δεν θα δεχθούμε κανένα νέο αντιλαϊκό πακέτο σαν αυτό που προτείνει ως συμφωνία στους δανειστές η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που θα ματώσει ξανά και ξανά τον εργαζόμενο λαό.
Με νέα άγρια και πρωτόγνωρη φοροληστεία. Με νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις. Με νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές παροχές και δαπάνες. Με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση των προϋποθέσεων για την πρόωρη συνταξιοδότηση, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων και ταυτόχρονα νέα προκλητική μείωση των εργοδοτικών εισφορών.
Τέρμα πια! Δεν αντέχουμε άλλο να πληρώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι τα κέρδη και την κρίση της πλουτοκρατίας.
Αρκετά πληρώσαμε! Αρκετά ματώσαμε! Όλοι στους δρόμους! Όλοι στον αγώνα!
Απαιτούμε από τη συγκυβέρνηση να μη φέρει στη Βουλή καμιά ΠΝΠ, κανένα νομοσχέδιο, καμιά συμφωνία ή όπως αλλιώς θα την πουν που θα φορτώνει νέα δεινά και βάσανα στο λαό.
Απαιτούμε εδώ και τώρα κατάργηση όλων των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων. Απαιτούμε αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κάλυψη των απωλειών μας. Ικανοποίηση των αναγκών μας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Θέλουμε να απευθύνουμε από ετούτο εδώ το βήμα μια σαφή και δεικτική προειδοποίηση προς τη συγκυβέρνηση και τα αφεντικά της.
Μια προειδοποίηση που θέλουν δεν θέλουν θα την πάρουν υπόψην τους: Τούτος ο λαός δεν είπε ακόμη την τελευταία του λέξη.  Τούτος ο λαός έχει τεράστια δύναμη, ικανή να συντρίψει κάθε εκμεταλλευτή, κάθε εχθρική δύναμη που επιβουλεύεται το δίκιο του.
Ας το πάρουν χαμπάρι! Τούτος ο λαός είναι σε θέση να γκρεμίζει μνημόνια, αφεντικά και αυταπάτες! Είναι σε θέση να πορευτεί και να γράψει στη δική του σημαία.
Τέρμα πια στις Αυταπάτες! Ή με τα Μονοπώλια Ή με τις Ανάγκες του ΛαούΆλλος Δρόμος Δεν Υπάρχει.
Αυτό το μήνυμα πρέπει να το πάρουν και όλες εκείνες οι δυνάμεις που στις προηγούμενες ημέρες μας καλούσαν να διαδηλώσουμε την Κυριακή για τις 47+8 σελίδες της συγκυβέρνησης, ώστε να δοθεί στήριξη στη συμφωνία της σφαγής που φέρνει η κυβέρνηση.
Το ίδιο μήνυμα πρέπει να πάρουν και όσοι μας καλούσαν να διαδηλώσουμε μόλις χτες για τις 47 σελίδες του Γιούνκερ και της ΕΕ.
Όλοι αυτοί λοιπόν που μας καλούσαν να διαλέξουμε την μία ή την άλλη θηλιά στο λαιμό μας, ας το πάρουν κι αυτοί χαμπάρι πως: Έχουμε τη δική μας σημαία, τον δικό μας δρόμο, αυτόν που υπηρετεί το δίκιο μας. Το δρόμο της σημερινής μας συγκέντρωσης, του ανυποχώρητου αγώνα για το δίκιο του λαού.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Όλο το προηγούμενο διάστημα το ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα που συσπειρώνονται σε αυτό έκαναν ότι μπορούσαν ώστε ο λαός μας να μην εξαπατηθεί, να μην αιφνιδιαστεί από τη νέα αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - ΕΕ.
Κάναμε ότι μπορούσαμε ώστε το εργατικό κίνημα και ο λαός μας να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Η σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωσή μας είναι ένα δείγμα μιας τέτοιας ετοιμότητας που όμως τις επόμενες ημέρες όχι απλά πρέπει να βρει την συνέχεια της, αλλά και να κλιμακωθεί με γεωμετρική πρόοδο.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Από αυτό το βήμα θα θέλαμε να απευθύνουμε σε όλα τα συνδικάτα, σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία την εξής πρόταση:
Από τούτη τη στιγμή, χωρίς καμιά απολύτως καθυστέρηση, όλα τα σωματεία, όλα τα συνδικάτα, όλοι οι μαζικοί λαϊκοί φορείς, με έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων, με επιτόπου αποφάσεις στους χώρους δουλειάς, με όλους τους τρόπους και με όλα τα μέσα να πάρουν αποφάσεις άμεσης απάντησης στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία με Γενική Πανεργατική Απεργία, την ημέρα που θα φέρουν τη συμφωνία λαιμητόμο για ψήφιση στη Βουλή.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Οι μάσκες έπεσαν!
Αποδείχθηκε πλέον με τον πιο καθαρό τρόπο πως όλο αυτό το σκηνικό της διαπραγμάτευσης και της υποτιθέμενης ρήξης αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση για να θολώσει τα νερά, για να ξεγελάσει τον κόσμο, πως δήθεν διαπραγματεύεται για λογαριασμό των λαϊκών συμφερόντων.
Όλο αυτό το σκηνικό αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση για να κρύψει τις δεσμεύσεις της απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα και τους δανειστές, για να κουμπώσει καλύτερα η νέα αντιλαϊκή συμφωνία, να περάσουν χωρίς αντίσταση τα νέα αντιλαϊκά βάρβαρα μέτρα.
Και μόνο αυτό το γεγονός δείχνει πως έχουμε να κάνουμε με ακόμα μία αδίστακτη κυβέρνηση, που στο βωμό των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου χρησιμοποιεί όλα τα μέσα.Τώρα πια όλοι μαζί, πιο δυνατά, πιο καθαρά μπορούμε να πορευθούμε με το σύνθημα:
«Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες»
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Έχουμε τη δύναμη! Υπάρχει και η λύση! Η μόνη εναλλακτική λύση για το λαό είναι η ρήξη με τους δανειστές, την ΕΕ, την εξουσία του κεφαλαίου.
Πραγματική ρήξη για το λαό σημαίνει:
Κίνημα και αγώνας για μια ανθρώπινη ζωή με δικαιώματα. Κίνημα και αγώνας που δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω από την κάλυψη των απωλειών, από την ικανοποίηση των αναγκών μας.
Ούτε βήμα πίσω από την επαναφορά των ΣΣΕ, την νομοθετική κατοχύρωση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση.
Ούτε βήμα πίσω από σχολεία χωρίς νηστικά παιδιά, από Υγεία, Πρόνοια, Περίθαλψη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους.
Δεν δεχόμαστε, δεν ανεχόμαστε πλέον να βλέπουμε τους συνανθρώπους μας να ζουν από τα αποφάγια του καπιταλισμού.
Μέχρι εδώ!
Τέρμα πια στην κοροϊδία. Ενότητα και αγώνας για άλλη οικονομία! Ένα δρόμο έχουμε! Μια επιλογή!
Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή! Όλοι και όλες στη μάχη της Γενικής Απεργίας.
Κανένα εργοστάσιο, καμιά επιχείρηση, καμιά υπηρεσία, κανένα σχολείο να μην λειτουργήσει.
Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Λαός οργανωμένος! Λαός αποφασισμένος που θα συγκρούεται για το δίκιο του, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.
Συσπειρωμένοι στα συνδικάτα και πάνω απ΄ όλα στο ΠΑΜΕ, παραμερίζοντας κυβερνητικές αυταπάτες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο του λαού!
Όλοι και Όλες στον Αγώνα».