Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ-τραπεζών





ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΤΗΣ 23/6/15      
           
   Συνάδελφοι
   Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει συμφωνήσει με την τρόικα στην υπογραφή νέας συμφωνίας – μνημονίου και στη λήψη αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων, η «σκληρή» διαπραγμάτευση θα φέρει νέα σκληρά μέτρα σε βάρος μας. Προσπαθεί να πείσει το λαό ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την εξαθλίωσή μας «για να επιβιώσουμε, να αναπτυχθεί η οικονομία». Ότι η αντιλαϊκή πολιτική είναι μονόδρομος, που πρέπει να τον ακολουθήσουμε. Εκβιάζει το λαό με τρομοκρατικά διλήμματα και ερωτήματα, για να πετύχει την ανοχή ή και υποστήριξή μας στην πολιτική της.
   Εμείς οι συνταξιούχοι από τη μεριά μας ρωτάμε κι απαντάμε :
·        θα δεχτούμε νέο μνημόνιο και μέτρα σε βάρος μας ; ΟΧΙ. Τα απορρίπτουμε και θα τα αντιπαλέψουμε.
·        θα δεχτούμε νέες περικοπές των συντάξεων, κύριων και επικουρικών ; ΟΧΙ. Θα αγωνιστούμε να τις αποτρέψουμε.
·        θα δεχτούμε νέους φόρους που θα αποδεκατίσουν το εισόδημά μας ; ΟΧΙ. Ζητάμε αφορολόγητο 30.000 ευρώ. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45% στα κέρδη του.
·        θα δεχτούμε την κυβερνητική πρόκληση  «δεν πρόκειται να σας δώσω πίσω όσα σας έκοψε η προηγούμενη κυβέρνηση», να εφαρμόζονται όλοι οι προηγούμενοι μνημονιακοί νόμοι ; ΟΧΙ. Απαιτούμε την κατάργησή τους, την επιστροφή όλων των περικοπών.
·        θα δεχτούμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να δουλεύουν μέχρι τα 70 για 300 ευρώ μισθό και σύνταξη ; ΟΧΙ. Τώρα κατώτερος μισθός 751, σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες, στο 80% του τελικού μισθού.
·        θα δεχτούμε να καταρρέουν τα δημόσια νοσοκομεία, να πληρώνουμε δυο φορές για τα φάρμακα, τις εξετάσεις, την περίθαλψη που παρέχει ένα εξαθλιωμένο ΕΣΥ ; ΟΧΙ. Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, καθολική υγεία – περίθαλψη.
·        θα δεχτούμε να ζούμε σε μόνιμη κατάσταση φτώχειας και μιζέριας ; ΟΧΙ. Παλεύουμε για να μας ανήκει όλος ο πλούτος που παράγουμε και μας ανήκει, αλλά τον καρπώνεται το μεγάλο κεφάλαιο.
   Γι’ αυτό όλοι οι συνταξιούχοι θα είμαστε στο μεγάλο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) συνταξιούχων στις 23 Ιούνη, Τρίτη, ώρα 6 μμ στα Προπύλαια με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Να μην λείψει κανείς. Τώρα να πλατύνουμε τον δικό μας μονόδρομο, το μονόδρομο του αγώνα, της ταξικής πάλης, της δράσης για τα δικαιώματά μας.