Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Απειλείται να γκρεμιστεί ο υδατόπυργος, στο σταθμό του ΟΣΕ στον Αυλώνα! Την παρέμβαση της δημοτικής κοινότητας Αυλώνα, ζητά ο κ. Βασίλης Μυλωνάς.


 Τη λύπη του για την απειλή γκρεμίσματος του υδατόπυργου στο σταθμό του ΟΣΕ στον Αυλώνα, αλλά και την ανάγκη για την κινητοποίηση των πολιτών για τη διαφύλαξη του πολιτιστικού μνημείου της πόλης, εκφράζει με δήλωσή του στα τοπικά ΜΜΕ ο Βασίλης Μυλωνάς, πρώην αντιδήμαρχος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αυλώνα.
Αναλυτικά σημειώνει:
 ''Με πολύ μεγάλη λύπη μαθαίνω πώς κάποια μυαλά στον Αυλώνα έχουν βαλθεί, μαζί με το γκρέμισμα της παράδοσής μας, να γκρεμίσουν και τη νεώτερη πολιτιστική μας κληρονομιά.
 Είναι αναμφίβολα παραδεκτό πώς δεν υπάρχει Έλληνας και ξένος που να έχει περάσει από την πόλη μας και να μην έχει δεί το σιδηροδρομικό σταθμό με τον υδατόπυργο, κτίσματα που είναι πλέον σήματα κατατεθέντα για την πόλη.
Έ, λοιπόν τον υδατόπυργο, που να υπενθυμίσουμε πώς στις Αφίδνες τον επισκεύασαν και αποτελεί κόσμημα για την περιοχή, αποφάσισαν να τον γκρεμίσουν, διότι λέει είναι επικίνδυνος να πέσει!!! Και αντί να αποφασίσουν την επισκευή του, αποφάσισαν τη λύση (που βολεύει και κάποιους) γκρέμισμα!!!
 Μα είναι δυνατόν να γκρεμίζουν την νεώτερη ιστορία μας, και εμείς να μην αντιδρούμε;; Το ξέρουμε πως έχει την ίδια περίπου χρονολογία με την εκκλησία μας και το μουσείο μας;;
 Ο Δήμος και ιδιαίτερα η Δημοτική Κοινότητα Αυλώνα έχει άποψη ; Δεν πρέπει να κάνουν κάτι να τους σταματήσουν; Έχουν καταλάβει ότι έχουν ευθύνη απέναντι στην ιστορία; Και εν πάση περιπτώσει, αν συμφωνούν με το γκρέμισμα να βγούν να το πούν!! Αν όμως δεν συμφωνούν πρέπει άμεσα να το σταματήσουν, και στην ανάγκη να κινητοποιήσουν τον κόσμο…
 Εμένα με ενοχλεί το καμπαναριό!!! Να το γκρεμίσουμε και αυτό, γιατί όχι;; Ντροπή μας ... Ντροπή μας, που τα ανεχόμαστε...''
  anparatiritis.gr