Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Nαι στην ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου από τον υφυπουργό Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ

Ο υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, για τις ιδιωτικοποιήσεις Λιμανιών και σιδηροδρομικών δικτύων.

 Οι ιδιωτικοποιήσεις και ο ΟΛΠ τα προβληματικά δάνεια και οι προοπτικές χρηματοδότησης μέσω του πακέτου Γιούνκερ, ήταν ανάμεσα στα επίκαιρα θέματα που ανέδειξαν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου «Υποδομές, Επενδύσεις, Ανάπτυξη», τις οποίες άνοιξε με χαιρετισμό του ο υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Βασίλης Κορκίδης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών κ. Παναγιώτης Δράκος. Αναλυτική εξάλλου τοποθέτηση για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές για την προώθηση ελληνικών έργων στο πακέτο Γιούνκερ, έκανε και η Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη.
 Τέρενς Κουίκ, υφυπουργός Επικρατείας: Όχι ξεπούλημα στο limit down, ναι στις συμπράξεις με μερίδιο 35%-51% και το management Θετική στις συμπράξεις με ξένους επενδυτές είναι η κυβέρνηση για υποδομές, όπως τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα σιδηροδρομικά δίκτυα, και δέχεται να παραχωρήσει το management δίνοντας μερίδιο 35% ή ακόμα και το 51% σε κάποιες περιπτώσεις. Ωστόσο είναι επιφυλακτική στη παραχώρηση αεροδρομίων, σε περιοχές όπου ελλοχεύουν εθνικά ζητήματα. Τα παραπάνω είπε ανοίγοντας τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του Επενδυτικού Φόρουμ, «Υποδομές, Επενδύσεις, Ανάπτυξη», ο υφυπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ.
 Ο κ. Κουίκ, περιέγραψε τους όρους με βάση τους οποίους αποδέχεται τις παραχωρήσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις στις υποδομές η κυβέρνηση. Όπως χαρακτηριστικά είπε στο χαιρετισμό του στο Συνέδριο, «δεν αποδεχόμαστε το ξεπούλημα κρατικής περιουσίας στο limit down». Πρόσθεσε ότι δεν τίθενται καν προς συζήτηση, συμφωνίες για παραχώρηση 100 ετών. Πρόσθεσε στο σημείο αυτό, ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης των κρατικών ταμείων και του ασφαλιστικού συστήματος, με μέρος από το τίμημα των παραχωρήσεων ή ιδιωτικοποιήσεων. Να μην πάνε όλα τα κεφάλαια στους δανειστές, είπε χαρακτηριστικά.


 balkans.com