Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Στο ΣΥΡΙΖΑ κοροιδεύονται μεταξύ τους

Λαφαζάνης: "Βλέπετε τον Σόιμπλε, είναι σαν το μαντρόσκυλο που επιτίθεται"Να κλαις και να γελάς μαζί οι λεονταρισμοί Λαφαζάνη που είναι μόνο για τα μάτια των ψηφορόρων τους

 Απορρίφθηκε με 95 ψήφους κατά, 75 υπέρ και ένα λευκό, από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζανη, που στήριζαν ΚΟΕ και ΔΕΑ. Αντίθετα, εγκρίθηκε όπως αναμενόταν η πρόταση της πλειοψηφίας. 
 Με δισέλιδο κείμενο θέσεων, η Πλατφόρμα πρότεινε στάση πληρωμών προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων για την πορεία της χώρας.
 Τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης για επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, και παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, αμφισβήτησε ευθέως κατά την ομιλία του στην KE ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, o οποίος μάλιστα φέρεται να αποκάλεσε τον γερμανό υπουργό Οικονομικών «μαντρόσκυλο.»
 «Η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμάσει το λαό σε περίπτωση συμφωνίας μη συμβατής με το πρόγραμμά μας» επισήμανε δε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. 
 Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «κάθε εναλλακτική λύση που καταργεί παλιά μνημόνια και αποτρέπει νέας μορφής πιθαναγκασμούς, όσες δυσκολίες και αν έχει, είναι πολύ προτιμότερη από εξουθενωτικούς συμβιβασμούς γιατί δίνει ελπίδα και προοπτική στη χώρα.» 
 «Από πού προκύπτει ότι είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα;» διερωτήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός και επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας . 
 Ο κόσμος είπε ότι πρέπει να καταργηθεί το μνημόνιο εντός Ευρωζώνης και να μη χρεοκοπήσουμε. Κι αν αυτό δεν γίνεται; Οι άλλοι κάνουν τη ρήξη, οι άλλοι επιδιώκουν να μας εξοντώσουν. Βλέπετε τον Σόιμπλε, είναι σαν το μαντρόσκυλο που επιτίθεται... Όταν δεν πάει άλλο λέμε στοπ δεν θα πληρώσουμε. Είναι αυτό καταστροφή ή αυτό που μας επιβάλλουν; Γιατί να τρομοκρατηθεί ο λαός από επιστροφή στο εθνικό νόμισμα; Μόνο εδώ ισχύει το εθνικό νόμισμα ίσον καταστροφή» παρατήρησε. 
 «Σαν το δικό μας τετράμηνο εκβιασμό δεν έχει δεχτεί άλλη χώρα στα χρόνια του καπιταλισμού και της αποικιοκρατίας. Αποστράγγιση αποθεμάτων-κλείσιμο στρόφιγγας... Υπάρχει συνειδητοποίηση, ή πάμε αμέριμνοι για συμφωνία;» πρόσθεσε ο υπουργός.
 Ο κ. Λαφαζάνης, οποίος καταχειροκροτήθηκε, προέταξε δε ως μείζονα εκκρεμότητα το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων αντιτασσόμενος σθεναρά στις ιδιωτικοποιήσεις λιμανιών, αεροδρομίων σιδηροδρόμων, επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και ακίνητων του Δημοσίου, παρότι η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει συμφωνήσει με τους δανειστές στο θέμα αυτό. «Πού έχουμε συμφωνήσει ως τώρα; Στις ιδιωτικοποιήσεις; Έχουμε συμφωνήσει να πουλήσουμε το 51% του λιμανιού. Έπρεπε το ΤΑΙΠΕΔ να το είχαν διαλύσει... Δεν χρειάζεται το ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η ΚΕ «θέλει να πάρουμε μια απόφαση. Δεν πουλάμε λιμάνια τρένα αεροδρόμια. Δεν πουλάμε τα ακίνητα - φιλέτα.»
 Ο κ. Λαφαζάνης διερωτήθηκε ακόμη για το κατά πόσον συνιστά τρομοκρατία εκ μέρους της κυβέρνησης το ενδεχόμενο να μην πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ και αντέταξε ότι «τρομοκρατία είναι οι εκβιασμοί των δανειστών». 
 «Δεν θα καταβάλουμε τη δόση του 1,6 δισεκ. ευρώ στις 5 Ιουνίου στο ΔΝΤ» ξεκαθάρισε όμως και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης ζητώντας από τους δανειστές συμφωνία. 
 «Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν... Αυτό είναι γνωστό, και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα επιτευχθεί μια ισχυρή συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
 Την κάθετη διαφωνία τους με την κυβερνητική πολιτική και τις κατευθύνσεις της διαπραγμάτευσης, εκφράζουν δέκα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στην Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) με κοινή δήλωση που κατέθεσαν στη συνεδρίαση του οργάνου. 
 Μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική, κάτι τέτοιο θα ήταν «η αρχή του τέλους» για το κοινό νόμισμα προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο ΒΒC.
 «Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μπορεί να εφαρμοστεί σε τέσσερα χρόνια» επισήμανε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε πάντως, ότι το θεσμικό πλαίσιο για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα ψηφιστεί άμεσα. 
  «Να αποφύγουμε την καταστροφική ρήξη που οδηγήσει σε χρεοκοπία, και τεράστια κοινωνική οπισθοδρόμηση και γρήγορη πτώση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» προειδοποίησε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης.
 «Για την έξοδο από την ευρωζώνη υπάρχουν γνώσεις και είναι διαχειρίσιμη, ενώ θα επιτευχθεί ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας» υποστήριξε στην ΚΕ ο βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας. 

Πηγή: skai.gr