Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Αξιοκρατία ΣΥΡΙΖΑ (μέρος Β).Λίστα διορισμών

*Επειδή μας κουνούσαν το δάχτυλο για το ..τέλος του πελατειακού κράτους
Για το ...τέλος των κομματικών διορισμών...
Για την αξιοκρατία και την αξιολόγηση όλων ....πχ προισταμένων στο δημόσιο
Για την αντίθεση τους στις φαυλότητες  και την εμμονή τους στις καθαρές λύσεις .
Ορίστε ένα μικρό μέρος αξιοκρατίας ΣΥΡΙΖΑ(Οχι ότι οι προηγούμενοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ήταν τίποτα καλύτεροι.Ιδια πολιτική-κοινά πρόσωπα-ίδιες πρακτικές)

«Αξιοκρατία» ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ : Όργιο κομματικών διορισμών στον κρατικό μηχανισμό

 
Το απίστευτο και πρωτοφανές όργιο κομματικών διορισμών και συγγενικών εξυπηρετήσεων στον κρατικό μηχανισμό, αποκαλύπτει ότι η αξιοκρατία δεν περιλαμβάνεται στις αρετές αυτής της Κυβέρνησης.

Άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις ή εμπειρία αλλά με πλούσιες κομματικές περγαμηνές, τοποθετούνται σε θέσεις κλειδιά για να εφαρμόσουν(;) τις νέες κυβερνητικές επιλογές.
  • Ο  παλαιοσοσιαλιστής καθηγητής Γιάννης Τόλιος που <<αγωνίζεται>> για την επανακρατικοποίηση του ΟΤΕ, διορίσθηκε Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας !!
  • Ο πολιτευτής, ο Απόστολος Αλεξόπουλος τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης του κ. Λαφαζάνη…
  • Ο  συνδικαλιστής Γιάννης Θεωνάς  τοποθετήθηκε υποδιοικητής του ΙΚΑ.
  • Ο Γιάννης Μπασκόζος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας.
  • Ο στατιστικολόγος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών.
  • Ο πρώην βουλευτής και πρώην Πρόεδρος της ΟΤΟΕ (με το γνωστό εφάπαξ του 1 εκατ. Ευρώ) Δημήτρης Τσουκαλάς Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
  • Γενικός γραμματέας στο υπουργείο Επικρατείας τοποθετήθηκε ο Χρήστος Βερναδάκης
  • Στο Υπουργείο Άμυνας ο Γιάννης Ταφύλης, και στο Υπ. Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.
  • Υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η νέα επικεφαλής του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη,  ενώ πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η νέα γενική γραμματέας Ισότητας Φωτεινή Κούβελα.
  • Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και ΕΣΠΑ διορίσθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης (συντονιστής του τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ).
  • Σειρά πήραν μια σειρά από κομματικά στελέχη όπως Γενική Γραμματέας Πρόνοιας η κα. Μαρίνα Κουτσούρη, Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας ο κ. Τάσος Μαυρόπουλος, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας Μανούσος Μανουσάκης και ο κ. Αντώνης Παπαδεράκης Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή) ενώ για Γενικός Γραμματέας στην Αντιπροεδρία της κυβέρνησης επελέγη ο κ. Δημήτρης Λιάκος 

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Κίρκος (από τους επτά που είχε διαγράψει ο Γιώργος Παπανδρέου επειδή υπέγραψαν την περίφημη «τροπολογία Πάχτα» για το Πόρτο Καρράς) διορίστηκε διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας – Θράκης). 

Υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ διορίστηκε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (που μεταπήδησε στη ΔΗΜΑΡ για να καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ) Ηλίας Θεοδωρίδης

Ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο νέος διοικητής της 5ης ΥΠΕ (Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας) Νέστωρας Αντωνίου, ενώ με το ΠΑΣΟΚ είχε «εκτεθεί» το 2012 η υποδιοικητής Αγγέλα Βαγενά. Πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι και ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ (Κρήτης) Νίκος Ηγουμενίδης.

Πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ (από αυτούς που αγωνίσθηκαν με σθένος για τη διάλυσή της και την προσάρτησή της στον ΣΥΡΙΖΑ) ήταν ο νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης.
Πρώην βουλευτής και πρώην στέλεχος της ΝΔ (που μεταπήδησε στους ΑΝΕΛ) είναι ο Γιάννης Γιαννέλης – Θεοδοσιάδης, γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Από τη ΝΔ (με μεταγραφή στους ΑΝΕΛ) προέρχεται και ο πρώην βουλευτής Θανάσης Γιαννόπουλος που τοποθετήθηκε διοικητής του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο θορυβώδης Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς ανήκει στο στελεχιακό δυναμικό των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.  

Υποψήφιος των ΑΝΕΛ ήταν και ο νέος πρόεδρος του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) Ανδρέας Κομματάς.

Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) διορίστηκε ο Θανάσης Καποτάς,πρόεδρος των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία. 

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος, πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε διοικητής της 6ης ΥΠΕ (Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων).