Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Τοποθέτηση ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών στην συνάντηση ΠΟΣ και σωματείων Μ.Μ.Μ


Σε κάλεσμα για κοινή δράση, το επόμενο διάστημα, των εργαζόμενων στις μεταφορές κάλεσε ο Π.Παναγούλιας εκ μέρους του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών όλων των σωματείων στις αστικές συγκοινωνίες και στο σιδηρόδρομο. Όπως τόνισε επανειλημμένα έχουμε καλέσει με κοινή ανακοίνωση σαν ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών και ΠΑΜΕ Αστικων Συγκοινωνιών  τα σωματεία και τους εργαζόμενους
να φτιάξουμε κοινό μέτωπο δράσης και αγώνα απέναντι κυρίως στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και απελευθέρωσης των μεταφορών. Τη λειτουργική κατάρρευση που έχουν οδηγήσει σήμερα όλες τις εταιρείες στις συγκοινωνίες οι πολιτικές των κυβερνήσεων και των διοικήσεων σε συνδυασμό με την ταλαιπωρία των επιβατών θέλουν να την αξιοποιήσουν ώστε να υλοποιήσουν πιο εύκολα και πιο ανώδυνα την πολιτική του ξεπουλήματος και των ιδιωτικοποιήσεων. Ιδιαίτερα σήμερα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να υπογράψει αντιλαϊκή "συμφωνία" πρέπει να απαντήσουμε άμεσα:
-Καμία ιδιωτικοποίηση με οποιαδήποτε μορφή
-καμία επιχειρηματική δράση στις μεταφορές
-κρατικές συγκοινωνίες-σιδηρόδρομος που να υπηρετούν τις λαικές ανάγκες
-έκτακτη κρατική επιχορήγηση για την επισκευή δικτύων και τροχαίου υλικού,λεωφορείων
-προσλήψεις εργαζόμενων τώρα
-επαναπρόσληψη απολυμένων,επιστροφή των διωγμενων με μετατάξεις
-μείωση εισητηριων και δωρεαν μετακινηση ανεργων, ΑΜΕΑ, φοιτητων κλπ.
-υπογραφη ΣΣΕ που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων 
-κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων.
Μ'αυτο το πλαίσιο κάλεσε να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιουνίου και ταυτόχρονα να υπάρξουν ανακοινώσεις προς τους επιβάτες,συγκεντρώσεις,συνελεύσεις στους χώρους εργασίας ώστε να αποφασιστούν κινητοποιήσεις μέσα στον Ιούνιο.