Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ενημέρωση για την σσε ομίλου ΟΣΕ

Με μια ψύχραιμη ματιά και σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες το θέμα της ΣΣΕ  δυστυχώς περιπλέκεται.
Το υπουργείο( δηλαδή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) αλλά και οι διοικήσεις των εταιρειών ρίχνουν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών για την υπογραφή ή μη υπογραφή της ΣΣΕ.

Το υπουργείο λέει οτι θα πρέπει να γίνει συζήτηση -διαπραγμάτευση για το θέμα  με τις νέες διοικήσεις ..όοοταν αυτές τοποθετηθούν...
Οι διοικήσεις  από την πλευρά τους λένε οτι  περιμένουν εντολές από το υπουργείο καθώς δεν μπορούν να  κάνουν τίποτα αποδεκτό που ξεφεύγει από τα όρια του ενιαίου μισθολογίου (αυτό το μισθολόγιο που θα καταργούσαν κάποιοι προεκλογικά).Mάθαμε επίσης ότι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι ένα νέο ενιαίο μισθολόγιο ειδικά για τις ΔΕΚΟ!! με ότι συνεπάγεται αυτό για της σημερινές μας αποδοχές..
Στην ουσία κυβέρνηση και διοικήσεις  αναμενουν τις εξελίξεις  και  τις πιθανές αλλαγές που θα έρθουν  με τις ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας για την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση.
Εν τω μεταξύ μην ξεχνάτε  οτι  συνεχίζουμε να είμαστε στο ενιαίο μισθολόγιο, να μην γίνονται οικονομικές προαγωγές,να μην υπάρχουν ωριμάνσειςνα υπάρχουν πλαφόν υπερωριών,αμοιβών ,διανυκτερεύσεων.Να μην γίνονται προσλήψεις .Να παίρνουν πίσω τροπολογίες για μετατάξεις .Δίκτυα να παραμένουν κλειστά.Να είμαστε στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση και μερικοί να διαφημίζουν την επέκταση της μετενέργειας από τρίμηνο σε εξάμηνο ως κοσμογονία.
Δηλαδή η μνημονιακή σσε στον ΟΣΕ μετά την λήξη της θα συνεχίσει να ισχύει αυτούσια  αντί για τρίμηνο  ..ενα εξάμηνο...!!!
Μιλάμε για.... επανάσταση κατά του μνημονίου...
ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.....;;;;
Ο μόνος τρόπος για αποτέλεσμα για την ΣΣΕ είναι η πρόταση του ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών η οποία πρόταση λέει ότι μόνο  μέσα από μαζικές κινητοποιήσεις  θα οδηγηθούμε  στην δικαίωση των αιτημάτων μας
 
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ