Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Η απάντηση μας στο συνάδελφο Κυριακίδη

Αγαπητέ συνάδελφε  Κυριακίδη
Καταλαβαίνoυμε την δύσκολη θέση στην οποίας έχεις έλθει και αναγκάζεσαι να υπογράψεις ο ίδιος  λιβελογράφημα τέτοιας κατηγορίας
Θα θάλαμε να μας πεις σε ποιο σημείο της αναρτησης μας για την δικαστική απόφαση υπάρχει οποιοσδήποτε χαρακτηρισμός όπως έχει προβεί εσύ ή( μήπως δεν τα έγραψες εσύ;)
Παραθέτουμε την επιστολή σου  στην οποια  ενώ μας αναφέρεις σε αυτή ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕΣ(μήπως φοβήθηκες κάτι;)   
Με κόκκινα γράμματα ο σχολιασμός  μας.
Με μπλε γράμματα  επισημάναμε τις ύβρεις και τις προσβολές από μέρους σου.

Ειλικρινά δυσκολεύομαι  να καταλάβω τον εκπρόσωπο της ΑΣΚΕ. Για μια ακόμα φορά του φταίει η +ΣυνΕξέλιξη βάζοντας τώρα και εμένα στο στόχαστρο  για την άσχημη τροπή που πήραν τα πράγματα.  Κατηγορεί ασταμάτητα την
 +ΣυνΕξέλιξη  η οποία είναι στο τιμόνι της ΠΕΠΕ μετά την κατάθεση των αγωγών. (αγαπητέ συνάδελφε η +συνεξέλιξη δέχεται κριτική για την στάση της και την μη επίλυση προβλημάτων του κλάδου εδω και ένα χρόνο που τερμάτισε πρώτη στις εκλογές της ΠΕΠΕ)Από την άλλη εσκεμμένα έχει  πάθει μόνιμη και  βαριά αμνησία  αφού ποτέ δεν λέει κουβέντα για:
- Από την γέννηση του προβλήματος των διανυκτερεύσεων μέχρι την κατάθεση των αγωγών μεσολάβησαν 4,5 χρόνια  όπου τα ηνία του σωματείου ήταν στα χέρια των δύο φιλικών του παρατάξεων. Γιατί άραγε προς τα εκεί ποτέ δεν υπάρχει καμία κριτική; Οι κακές φήμες λένε πως ο Κλίτσας δεν ήταν ικανός να εκλεγεί ούτε καν στο Σ.Τ.Α. χωρίς την μεγάλη βοήθεια φιλικής του παράταξης. Άραγε η μουγγαμάρα του να έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα;)(εκλέχθηκα για πρώτη φορά τον Μαιο του 2015  μόνο στο ΣΤΑ και μέχρι τότε  η ΑΣΚΕ είχε παρουσία στο ΔΣ της ΠΕΠΕ.Εκλέχτηκα  με σταυρούς όσους είχε η ΑΣΚΕ στο σύνολο της.Όπως καταλαβαίνεις είναι δυσκολο να σε βοηθησουν άλλες παρατάξεις και να πάρεις άλλους σταυρους εσύ και άλλες η παράταξη.. Είναι υποτιμητικό συνάδελφε να εκλεγείς  μονο στο ΣΤΑ και οχι στην ΠΕΠΕ;Δεν σε καταλαβαίνω; Μήπως μας οφείλεις την πρώτη συγγνώμη για αυτό που έγραψες;)
- Στα προηγούμενα 4,5 χρόνια μέχρι την κατάθεση αγωγών υπήρξαν διαμαρτυρίες των συναδέλφων, αποφάσεις Δ.Σ. ΠΕΠΕ,  γενικές συνελεύσεις, Σ.Τ.Α., αναφορά συναδέλφου, αναφορές από  blog, επιστολή συναδέλφων προς ΠΕΠΕ, κινιτοποίηση συναδέλφων προς την δικαστική οδό. Ο Κλίτσας που ήταν όλα αυτά τα χρόνια; Γιατί  όλα αυτά τα χρόνια έκλεισε αυτιά και μάτια;  Γιατί τότε δεν είπε αυτά που τώρα κατόπιν εορτής λέει ‘’Είχαμε επισημάνει οτι η οδός των δικαστηρίων δεν είναι ενδεδειγμένη για την επίλυση τέτοιων θεμάτων και οτι αυτά θα πρέπει να επιλύονται συνδικαλιστικά.’’  Ας μας πει με το ανθρώπινο θάρρος αφού  συνδικαλιστικό δεν πιστεύω πως έχει, πριν τις δικαστικές αποφάσεις σε ποιο blog , γενικές συνελεύσεις Δράμας η Σ.Τ.Α. κατέθεσε την παραπάνω θέση ο νεόκοπος εργατοπατέρας που λούφαζε στην μάχη;(αγαπητέ συνάδελφε για το θέμα της Δράμας η ΑΣΚΕ έχει εκφράσει την άποψη της και την γνωρίζεις πολύ καλα ΕΞΑΡΧΗΣ.Για το κατόπιν εορτής μάλλον δεν θυμάσαι οτι η ΑΣΚΕ με ανακοίνωση απο το 2004 έχει επισημάνει οτι ο δικαστικός τρόπος δεν είναι ο  ενδεδειγμένος τρόπος διεκδίκησης.Στην αναρτηση του ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ λοιπόν επαναλάβαμε για πολλοστή φορά την ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ εδω και 12 χρονια αλλά και παλιότερα .Στο τέλος της αναρτησης βάλαμε τον σύνδεσμο της ανακοίνωσης από το Δεκέμβριο του 2004 για να ενημερωθείς)
Ο νεόκοπος εργατοπατέρας  Κλίτσας  αναφερόμενος στο πρόσωπό μου θέλοντας να δημιουργήσει πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει κάνει προσπάθεια  να με στιγματίσει  διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα  και πέφτει ο ίδιος στον λάκκο που  μόνος του έσκαψε.
- Για αποστολή επιστολής όπως ψευδώς αναφέρει (στόχος ο αποπροσανατολισμός των συναδέλφων), αυτή, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα σχόλιο σε σχετική ανάρτηση. Ας μας πει από πότε και που το είδε όταν κάποιος κάνει ένα σχόλιο σε blog να το στέλνει και σε άλλα blog;(αγαπητέ συνάδελφε το σχόλιο σου στο στεκι της έλξης ήταν δημόσιο και χρησιμοποίησες την συνδικαλιστική σου ιδιότητα ως εκπρόσωπος των μηχανοδηγών της Δράμας ζητώντας μάλιστα να μην γίνεστε αντικείμενο αντιπαράθεσης .Μάλιστα δε εξέφρασες και ενόχληση για αυτό.Το σχόλιο σου ήταν κάτω από λιβελογράφημα από το στέκι της έλξης για την δημοσιοποίηση της απόφασης της Πάτρας από το  ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ.ΑΣΚΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΕΜΑΣ.Παραδέχεσαι όμως στο υπό την συνδικαλιστική σου ιδιότητα σχόλιο όμως οτι υπήρξε ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ προ ετών για κάλυψη των εξόδων της αγωγής.Αρα ομοφωνία και της ΑΣΚΕ  υπέρ της κάλυψης των εξόδων.Τα χρήματα αυτά προέρχονται από εισφορές των μηχανοδηγών και μεταξύ αυτών των μηχανοδηγών και εμού που είμαι συνάδελφος σου ή κάνω λάθος;)
- Το κείμενο που έγραψα δεν ήταν επιθετικό, δεν απευθύνθηκα προσωπικά σε κανέναν αλλά προς όλες τις κατευθύνσεις. Που είναι το μεμπτό; Στόχος μου ήταν να προστατέψω τους συναδέλφους της Δράμας από τις συχνές αντιπαραθέσεις αλλά και από  τις επικίνδυνες γκάφες του. Αν θέλει να δημοσιεύσει την δική του διεύθυνση και όχι τις δικές μας.(σε κανένα σημείο της αναρτησης μας για την απόφαση της Πάτρας δεν είπαμε οτι επιτέθηκες σε κάποιον.Παραθέσαμε την επιστολή που ΕΣΤΕΙΛΕΣ Ο ΙΔΙΟΣ ή το σχόλιο σου  αν προτιμάς για τους λόγους που δεν επιθυμείς δημοσιοποίηση της απόφασης.Ο λόγος που δεν βάλαμε την αποφαση ήταν η επιστολή σου καθώς σεβαστήκαμε τις αντιρρήσεις ενός συναδέλφου δηλαδή εσένα.Φανταζόμαστε αν την βάζαμε τι θα έγραφες.Στην απόφαση της Πάτρας η πρώτη σελίδα της αγωγής διορθώθηκε σε 20'.Ποιες είναι οι συχνές αντιπαραθέσεις με τους συναδέλφους της Δράμας; )
- Η επιλογή της δικηγόρου για την αγωγή των διανυκτερεύσεων ήρθε από την παρότρυνση των εφτά από τους δώδεκα εν ενεργεία μηχανοδηγούς Δράμας και εν συνεχεία από τους υπόλοιπους. Υπήρξε επικοινωνία και με άλλον δικηγόρο. Που είναι το μεμπτό; γιατί αφήνει περίεργα υπονοούμενα ο φαντασιόπληκτος;(δεν αφήσαμε κανένα υπονοούμενο.Δεν καταλαβαίνουμε το σχόλιο.Μήπως να γινόσουν πιο συγκεκριμένος;Ζητήσαμε μόνο αν έχει τον χρόνο η δικηγόρος να δώσει την εκτίμηση της για την απόφαση.Για ποιο λόγο ενοχλείσαι συνάδελφε;Είναι πολυ σημαντική απόφαση και είναι πολυ βαρύ το σκεπτικό της για το μέλλον της έλξης)
- Για την εκτίμηση και  ενημέρωση για το αποτέλεσμα πολύ ευχαρίστως θα ανταποκριθώ με προθυμία εάν μου ζητηθεί από την ΠΕΠΕ. Δεν ξέρω όμως εάν  θα έχει τα κότσια να εμφανιστή μπροστά στο Δ.Σ. να ακούσει  η θα συνεχίζει να κρύβεται όπως το συνηθίζει. (γιατι συνάδελφε να εμφανιστούμε στο ΔΣ το οποίο δεν έχουμε εκλεγεί;μας έψαχνες στο ΣΤΑ και δεν μας έβρισκες;ή μήπως θες την παρουσια μας για να ενημερώσεις την ΠΕΠΕ;Ευχαριστούμε θερμά για την αναγώριση της ΑΣΚΕ ΩΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ)
- Γράφει ο Κλίτσας ‘’ Είχαμε επισημάνει οτι η οδός των δικαστηρίων δεν είναι ενδεδειγμένη για την επίλυση τέτοιων θεμάτων και οτι αυτά θα πρέπει να επιλύονται συνδικαλιστικά.               και        (Εμείς με την σειρά μας έχουμε να θυμίσουμε στον συνάδελφο Κυριακίδη Δ  ότι το ΣΤΑ προηγήθηκε της απόφασης του δικαστηρίου της Πάτρας και επομένως δεν είχαμε αυτα τα δεδομένα τότε)   ‘’    Με απλά λόγια   ξεσκεπάζεται αφού μόνος του δηλώνει πως η θέση του θα εξαρτιόταν από τα δεδομένα (αποτέλεσμα) και όχι νωρίτερα. Καμαρώστε έναν εργατοπατέρα (συνάδελφε Κυριακίδη φαίνεται δεν κατάλαβες οτι αναφερόμαστε στην ανάλυση της απόφασης και πως να την αντιπαλέψουμε αν ήταν αρνητική.Αν ήταν θετική θα χρειαζόταν εκτίμηση,αναλυση,οργάνωση και αντεπίθεση για την επιτυχή έκβαση του σκοπού των μηχανοδηγών που κατέθεσαν την αγωγή;
Ξέραμε το αποτελεσμά της τότε για να κάνουμε οποιαδήποτε ενέργεια;Η θέση μας ούτε άλλαξε ουτε  αλλάζει και παραμενει ίδια  <<οτι ο δικαστικός τρόπος δεν είναι ο ιδανικός   για επίλυση  τέτοιων ζητημάτων παρά προέχει ο συνδικαλιστικός>>.
Στην ανακοίνωση μας από το 2004 θα βρείς και την παράγραφο στην οποία αναφερόμαστε ακόμα  και στις επιτυχείς εκβάσεις αγωγών και για ποιο λόγο γίνονται για να ενημερωθείς για την θέση μας γιατί βλέπουμε οτι βιάστηκες να χρησιμοποιήσεις ένα επιχείρημα που η ΑΣΚΕ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2004)
 - Το  ότι  αυτή η απόφαση προκαλεί βλάβη  στο σύνολο των μηχανοδηγών της επικράτειας θα συμφωνήσω αλλά  οι ευθύνες  να αναζητηθούν αλλού, 
εκεί που ο Κλίτσας συνειδητά δεν θέλει και τολμά να αγγίξει, αλλά και στην δική του εσκεμμένη  μέχρι την πρώτη απόφαση ανυπαρξία.(συνάδελφε Κυριακίδη η ΑΣΚΕ είπε ναι στην οικονομική βοήθεια για την αγωγή των συναδέλφων και πήρε επίσημα θέση για το πρόβλημα της ΔΡΑΜΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ Μήπως να παραθέσουμε την συνομιλια μας στο ΣΤΑ  για την αντιθεση μας για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις σπό έδρα σε έδρα και το κλείσιμο του Δικτύου στην Θράκη που διέρρεαν κάποιοι; Γιατί δεν έγραψες κάτι για αυτό; Εσυ ο ίδιος μας ρώτησες και ζήτησες και διευκρινίσεις και μάλιστα το ΣΤΑ να  σου θυμίσουμε οτι βιντεοσκοπούνταν)
Ο ρόλος μου είναι να προστατεύω και φροντίζω τα συμφέροντα της Δράμας και αυτό κάνω. (δεν το κατάφερες και πολύ καλά συνάδελφε Κυριακίδη μέχρι στιγμήςΕνα δείγμα  είδη πήρε ο Κλίτσας στο Σ.Τ.Α. (???)τον Δεκέμβριο.                                                             Για τα γραφόμενά του να είναι σίγουρος πως θα τα συζητήσουμε δημόσια στην ερχόμενη γενική συνέλευση της Δράμας (εάν έρθει και δεν συνεχίζει να κρύβεται) ή στο Σ.Τ.Α. .      Δεν θα αμελήσω.
Ας μας πει που κόπτετε τόσο, πότε έδειξε ενδιαφέρον για ενημέρωσή του από πλευράς μου όπως ενδιαφέρθηκαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του σωματείου 
Η  βαθμολογία στην μέχρι τώρα παρουσία του είναι   -0- (μηδέν)  ή  -ο- (όμικρον) ας διαλέξει όποιο θέλει.         Δώρο να μας τον δώσουν δεν τον θέλουμε (συνάδελφε  Κυριακίδη η ΑΣΚΕ δεν έχει εκπρόσωπο στο ΔΣ της ΠΕΠΕ μήπως το ξέχασες;
Η αναγνώριση και αποδοχή ενός εκπροσώπου εργαζομένων έρχεται από την δουλειά και ειλικρίνεια. Αυτά δεν έρχονται μόνα τους αλλά κτίζονται με τον καιρό. Ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ δεν βλέπω πως ποτέ θα καταφέρει να τα γευθεί. 

Δημήτριος Κυριακίδης
Αντιπρόσωπος Δράμας
**Εδώ συνάδελφε Κυριακίδη μπορείς να διαβάσεις την ανακοίνωση  της ΑΣΚΕ από τον Δεκέμβριο του 2004 για τις δικαστικές διεκδικήσεις για ενημερωσή σου.πατήστε ΕΔΩ
με την απάντηση μας αυτή πάνω στο αρχικό κείμενο θέλαμε να καταδείξουμε την επιλογή ενός συναδέλφου (ή οχι δική του) να απομακρυνθεί   από τον τυπικά  αποδεκτό τρόπο γραφής και να περάσει στον προσβλητικό  εως και απειλητικό. Πολλά τα μπλε σημεία της επιστολής σου συνάδελφε Κυριακίδη από ότι βλέπεις. 
Θέλουμε να πιστεύουμε οτι  η επιστολή αποτελεί κείμενο καθ υπόδειξην του ηθικού αυτουργού της κατάπτωσης ενός ολόκληρου κλάδου και όχι του συναδέλφου Κυριακίδη ο οποίος μέχρι την ώρα που αναρτήθηκε η απαντησή μας δεν μας είχε  στείλει το <γκαφολόγιο> μας κατά τη γνώμη του.Γιατί άραγε;
Ο συνάδελφος Κυριακίδης έχει ξέχάσει το δικό του παρελθόν και ποιες παρατάξεις υπηρέτησε μέχρι την μεταβασή του στην +συνεξέλιξη .Μ'ηπως να μας τις θυμίσει ο ίδιος;Μ'ηπως ήταν οι παρατάξεις που οδήγησαν τον κλάδο στον τοίχο και που τώρα 'εχει πάρει επάξια την σκυτάλη της καταστροφής η νέα του παράταξη;Μήπως να χωρούσε στο κείμενο του ένα ίχνος αυτοκριτικής  και μεταμέλειας για το χθες αλλά πλέον και για  και το σήμερα;
Είναι δυνατόν να κατηγορεί συνάδελφο με εμπλοκή στα συνδικαλιστικα 1 ΧΡΌΝΟ ενώ  ο ίδιος έχει πορεία και υπηρεσία στον σιδηρόδρομο 35 χρόνια;Αλήθεια που ήσουν συνάδελφε Κυριακίδη 35 χρόνια ;Τι βαθμό θα έβαζες στον ευατό σου; 
Δυστυχώς  για αυτούς  που αποτελούμε αγκάθι στα πλευρά τους θα λέμε πάντα την ωμή αληθεια.Θα λέμε πάντα την γνώμη μας και θα υπερασπιζομαστε τον κλάδο μέχρι τέλους.θΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ και θα ενοχλούμε.Θα αποκαλύπτουμε και θα ασκούμε κριτική επώνυμα και δυναμικά.Χωρις ανωνυμους σχολιαστές και εκβιασμούς.
Συνάδελφε Κυριακίδη η +συνεξέλιξη αποτελεί τραγική ιστορία για τον κλαδο με λάθους χειρισμούς και συνεχείς ήττες.Καταλαβαίνουμε οτι πρέπει να την υπερασπιστείς έιτε το θές ο ίδιος είτε σε... αναγκάζουν.
Μας οφείλεις μια συγγνώμη για το ύφος σου καθως  αυτα που αναγράφονται στην επιστολή σου δεν αποτελούν συνδικαλιστική κριτική αλλά... σύνθεση προσβολών στην συνείδηση των μηχανοδηγών.
Εμεις σε συγχωρούμε  για το σημερινό  σου ατόπημα.
Μετά τιμής
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ