Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Zορίζεται η ΝΔ


Είναι πραγματικά σε δύσκολη θέση η ΝΔ στην προσπάθειά της να «αντιπολιτευθεί» την κυβέρνηση σε μέτρα που η ίδια εφάρμοζε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ συμπεριλαμβάνονται και στο 3ο μνημόνιο που έχει ψηφίσει. Ετσι, λοιπόν, ψάχνει να βρει «αποχρώσεις» που θα τη διαφοροποιήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια τέτοια περίπτωση είναι το υπερ-ταμείο που συστήνει με το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση. 

Η ΝΔ καταγγέλλει ότι είναι μεγάλη η διάρκεια λειτουργίας του (99 χρόνια), ότι στις αποφάσεις θα έχουν αναβαθμισμένο ρόλο οι «εταίροι», ότι ορισμένοι όροι στη λειτουργία του δεν παράγουν «αναπτυξιακό» αποτέλεσμα και πάει λέγοντας. Με χαρακτηριστική ευκολία, η κυβέρνηση «παίρνει την πάσα» και απαντάει στη ΝΔ στα επιμέρους, ακριβώς για να μη μιλήσουν και οι δύο για το διά ταύτα. 
Ποιο είναι αυτό;
 Οτι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι απαραίτητες για το άνοιγμα νέων πεδίων για την κερδοφορία του κεφαλαίου, ότι το 3ο μνημόνιο προβλέπει τη σύσταση του ταμείου με έδρα την Ελλάδα, που θα τελεί «υπό τη διαχείριση των ελληνικών αρχών και την εποπτεία των οικείων ευρωπαϊκών θεσμών» και «θα κατέχει σημαντικής αξίας περιουσιακά στοιχεία» της Ελλάδας, τα οποία θα διαχειρίζεται και «θα ρευστοποιεί με ιδιωτικοποιήσεις και άλλα μέσα».
 Αυτό συμφώνησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, γιατί στηρίζουν τη στρατηγική του κεφαλαίου, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζει κανείς τους ανταγωνισμούς και τις κόντρες που αναπτύσσονται εντός και εκτός Ελλάδας, με επίκεντρο μοιρασιές και παζάρια...