Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Επιστολή ΠΟΣ για τις προαγωγές

 
Αθήνα, 31/5/2016
Αριθ.Πρωτ. 38924

ΠΡΟΣ: 1. Πρόεδρο ΔΣ / ΟΣΕ – κ. Γεώργιο Αποστολόπουλο
2. Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ – κ. Κωνσταντίνο Πετράκη



Κύριοι,

Πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η σταθερή και μόνιμη κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας, σε όλη την ιεραρχική βαθμίδα. Θέση για την οποία σας έχουμε ενημερώσει εγγράφως, καθώς αποτελούσε προϋπόθεση για την υπογραφή της Σ.Σ.Ε. Έχει περιγραφεί επίσης και στα υπομνήματά μας προς το ΥΠΜΕ, τα οποία σας έχουν κοινοποιηθεί.
Κατά τις συναντήσεις μας, ενώ μας έχετε εκφράσει την άποψη ότι θα προχωρήσετε σε διορθώσεις ή και τροποποιήσεις του υπάρχοντος Οργανογράμματος και πριν ενημερώσετε γι΄αυτές, εκδίδετε έγγραφο - το οποίο διέρρευσε - και προωθούσε τη διαδικασία των προαγωγών.

Θεωρούμε οξύμωρο να προωθούνται οι προαγωγές και να έπονται οι όποιες διορθώσεις ή τροποποιήσεις του Οργανογράμματος που θα έχει ως αποτέλεσμα νέο κύκλο προαγωγών και αναστάτωση στη λειτουργία του Οργανισμού σε μία τόσο ευαίσθητη περίοδο.
Ως εκ τούτου ζητάμε, εάν προτίθεστε να επιφέρετε τροποποιήσεις στο Οργανόγραμμα, θα πρέπει αυτές να προηγηθούν μετά από διαβούλευση με την Π.Ο.Σ. και κατόπιν να προωθηθεί η διαδικασία των προαγωγών με σημείο εκκίνησης τις ανώτερες βαθμίδες των Διευθυντών και μετέπειτα των Προϊσταμένων και υπολοίπων ιεραρχικών θέσεων.


Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας