Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Τι μάθαμε για τις δωροεπιταγές..ψίχουλα

Αγαπητοί συνάδελφοι 
όπως γνωρίζετε πάγια θέση μας είναι η επιστροφή των δώρων - επιδομάτων αδείας που όχι μόνο δεν  ξεχνάμε αλλά είναι αδιαπραγμάτευτα  στην ατζέντα του αγώνα μας μαζί με πολλά άλλα.
Οι υπηρέτες των καπιταλιστών και των αφεντικών ,οι εργοδοτικοί  κυβερνητικοί συνδικαλιστές μαζί με τις διοικήσεις εφηύραν το κόλπο των δωροεπιταγών προς εκτόνωση της οργής των εργαζομένων και ως  έμμεση δικαιολογία επειδή είναι πολύ νωπή η μνήμη  για τον 13ο και 14ο μισθό που χάσαμε  μέσα σε μια νύχτα .
Τα ψίχουλα  λοιπόν που μοιράζουν για να κατευναστεί ο κόσμος οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές τα θεωρούν ως μεγάλη  επιτυχία και έχουν το θράσος να επιδιώκουν και την ..εξαργύρωση  αυτού του απύθμενου  θράσους τους!!!!

Στην δικιά μας περίπτωση , δηλαδή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ,και  παρά τα τόσα ψέματα που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα τσιράκια του στους χώρους δουλειάς πανελλαδικώς,  η καθυστέρηση της απόδοσης των ψίχουλων  στο εργατικό δυναμικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  φανερώνει και την μοναδικότητα της περίπτωσης τους μεταξύ  των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ στο πανελλήνιο.
ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ...
18 ημέρες μετά το Πάσχα και 25 ημέρες μετά από την περίοδο που θα έπρεπε να δωθεί  η δωροεπιταγή η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είπε... να το ξανακοιτάξει το θέμα .Να δει πως θα το κάνει <<και καλά>> για να μην έχει προβλήματα με το νόμο και άλλα τέτοια χαριτωμένα
Μην ανησυχείτε συνάδελφοι  κόγκξες  κάνει η διοίκηση και τσαλιμάκια στα δικά της παιδιά για να τους δείξει τα δόντια της .Δεν έμεινε ευχαριστημένη από την δουλεια των  εκπροσώπων της αναμεσα μας και τους καρπαζώνει.Κοινώς τους ξεφτιλίζει στα ματια των εργαζομένων  για να καταλάβουν όλοι ποιος είναι το αφεντικό στην μεταξύ τους σχέση..
Ετσι και αυτοί με την σειρά τους είπαν να το ρίξουν στην γραφειοκρατία για να δικαιολογηθούν στους εργαζόμενους...Αναμενόμενο....

Θα την δώσουν την δωροεπιταγή απλά το καθυστερούν λίγο για τους παραπάνω λόγους..
Τέτοιες σχέσεις έχουν πάντα τα πάνω και τα κάτω της...Για τους εργαζόμενους είναι σίγουρο οτι  τετοιες σχέσεις  έχουν πάντα δυσάρεστα αποτελέσματα. 

Συνάδελφοι αρκετά με την  γελοιοποίηση  των αγώνων μας από τέτοιους εκπροσώπους .Τα πράγματα από οτι φαίνεται  θα δυσκολέψουν πιο πολύ. Έρχεται η στιγμή που πρέπει να μας βρει έτοιμους ,οργανωμενους,δυνατούς ,συνειδητοποιημένους με βγαλμένα συμπεράσματα και με εκπροσώπους ικανούς,αγωνιστές,ειλικρινείς ,τίμιους.Οχι με ανίκανους εκπροσώπους της εργοδοσίας που το μόνο που  έχουν μάθει είναι να σκύβουν το κεφάλι.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ