Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση -πρόσκληση σε συλλαλητήριο από τον σύλλογο συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και τραπεζών


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν ΩΣ Η
Αθήνα 17/5/2016

Ασυγκράτητη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντεργατική, αντιλαϊκή της επίθεση, με βάση το τρίτο μνημόνιο και τις συμφωνίες της με το κουαρτέτο. Καταθέτει, κατά την προσφιλή της αντιδημοκρατική μέθοδο, άρον-άρον στη Βουλή για ψήφιση μέσα στο Σαββατοκύριακο (21, 22 Μάη) το νέο νομοσχέδιο για τη δεύτερη, μέσα σε λίγες μέρες, φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα με αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, τη συνέχιση στο διηνεκές των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις με τη θεσμοθέτηση του “αυτόματου κόφτη” που αποτελεί στην ουσία το 4ο μνημόνιο, την συγκρότηση του “Υπερταμείου” των ιδιωτικοποιήσεων, τη διαχείριση των “κόκκινων” επιχειρηματικών και άλλων δανείων, εξαϋλώνοντας στην κυριολεξία ότι έχει απομείνει από μισθούς και συντάξεις.
Ξεκαθαρίζοντας, για μια ακόμη φορά, τίνος τα συμφέροντα υπηρετεί ολοκληρώνει το τσάκισμα των λαϊκών στρωμάτων με τον “αναπτυξιακό νόμο”, δηλαδή με κίνητρα κάθε είδους προς το μεγάλο κεφάλαιο (φοροαπαλλαγές, επιδότηση με κρατικό χρήμα των επενδύσεων, του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους των θέσεων εργασίας, κάλυψη των ζημιών κλπ). Τώρα αποδεικνύεται και ο πραγματικός λόγος που μας κόβουν τις συντάξεις. Με τα δικά μας λεφτά θέλουν να χρηματοδοτήσουν τους κεφαλαιοκράτες για να αυγατίσουν τα κέρδη τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους συνταξιούχους να συνταχθούν αγωνιστικά μαζί μας, με το σύλλογό μας, την Ομοσπονδία μας και το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, στην κλιμάκωση της δράσης μας για να σταματήσουμε αυτά τα σχέδια. Την Κυριακή 22 Μάη παίρνουμε όλοι μέρος στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα: Στην Αθήνα ώρα 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια, προσυγκέντρωση ώρα 5 μ.μ στην πλ. Εθνικής Αντίστασης, στη Θεσσαλονίκη ώρα 11 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.


Το Διοικητικό Συμβούλιο