Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Η στάση της ΠΟΣ μας θλίβει και μας προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Απορία  μας προκαλεί  η στάση  της ΠΟΣ μπροστά  στον εφιαλτη που γίνεται  νομος του κράτους  το βράδυ  της Κυριακής  με τις ψήφους  των βουλευτών  της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.
Απορία  που διατυπώνεται όχι  μόνο  από  εμάς  αλλά  διατυπώνεται ανοιχτά  από  πολλούς  σιδηροδρομικούς που βλέπουν  τα ΜΜΜ να προκηρύσσουν  τουλάχιστον 48ωρη απεργία ενάντια  στο έκτρωμα  της υπερ εταιρείας  που ιδιωτικοποιει ολη την περιουσία  του ελληνικού  λαού.

Το ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών κατέθεσε  ανοιχτά  την άποψη  του για 48ωρη απεργία ή τουλάχιστον απεργία την Κυριακή  ημέρα ψήφισης  του νόμου ξεπουλήματος της δημοσιας περιουσίας.
Ομως ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ με την συνενοχή  του ΔΙΚΤΥΟΥ  (που βρισκεται σε πληρη συγχυση μετα την εκλογική  του ηττα) θεώρησαν  ως ικανοποιητική  δραση την επιστολογραφία διαμαρτυρίας και την συνεννόηση με τα υπόλοιπα  μέσα  για δράση  μετά  την ψήφιση του νόμου.
Απο την άλλη  δεν μπορούμε να παραβλέψουμε  οτι πολυ αργά το κατάλαβαν  οι συνάδελφοι στην ΟΣΥ και στην ΣΤΑΣΥ οτι η ιδιωτικοποίηση  χτυπά  και την δικη τους πόρτα  με απρόβλεπτες  συνέπειες  για το εργασιακό  τους μέλλον.
Δεν θα μπούμε όμως τώρα   σε λεπτομέρειες  καθώς  δεν επιθυμούμε  την διαταραξη του κλίματος αλλά νομιζουμε οτι ειχε επισημανθεί  ο κίνδυνος  της ιδιωτικοποίησης  των αστικών  συγκοινωνιών πολλές  φορές  απο το ΠΑΜΕ αστικών συγκοινωνιών αλλα και απο το ΠΑΜΕ γενικότερα.
Θελουμε να πιστεύουμε  οτι μέχρι  αύριο  το πρωί η ΠΟΣ θα επανακαθορισει την στάση  της και θα ακολουθήσει  και τα αλλα ΜΜΜ  τουλάχιστον  με απεργια την Κυριακή  και συμμετοχη στο συλλαλητήριο με οσο το δυνατον μεγαλυτερη μαζικότητα.
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ