Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Είναι σίγουρο ότι τον λένε Αλέξη ή Τσίπρα ; Ή και σ' αυτό ψέμματα λέει ;

EUROGROUP :ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ...ΚAΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ...
Στη νομοθέτηση του μηχανισμού που θα επιβάλλει αυτόματα τα «προληπτικά» μέτρα, λειτουργώντας ως «κόφτης» μισθών και συντάξεων, θα προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, όπως δεσμεύτηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup. Η επίτευξη της οριστικής συμφωνίας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και για το χρέος παραπέμφθηκε στην τακτική συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα γίνει στις 24 Μάη.

"Τα μέτρα θα μπαίνουν αυτόματα σε λειτουργία σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος. Επίσης, ο μηχανισμός θα αφορά την περικοπή δαπανών «σε όλα τα επίπεδα», δηλαδή δεν θα εξαιρούνται από τις περικοπές μισθοί και συντάξεις". (Ντάισελμπλουμ).
"Ο μηχανισμός θα λειτουργεί σε ετήσια βάση. Κάθε Μάη θα εξετάζει τα αποτελέσματα που θα δημοσιοποιεί η Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα της προηγούμενης χρονιάς και εάν υπάρχουν αποκλίσεις, θα εκδίδεται Προεδρικό Διάταγμα που θα οδηγεί σε αντίστοιχη μείωση δαπανών". (Τσακαλώτος).
Κι ο Τσίπρας λέει ακόμα ότι "ο μηχανισμός θα είναι αχρείαστος" καθώς "η διόρθωση δεν θα χρειαστεί", διότι "έχουμε ένα πρόγραμμα που μπορεί να βγει" ... τώρα μάλιστα ... πρέπει να κρεμαστούμε από τα ... "success story" ... του Τσίπρα.
Η απόφαση του Eurogroup κάνει σαφώς λόγο για μηχανισμό με προκαθορισμένα μέτρα, αναφέροντας «έναν πρόσθετο μηχανισμό έκτακτης ανάγκης, ο οποίος θα πρέπει να νομοθετηθεί για να εξασφαλιστεί ότι μια δέσμη μέτρων, συμπεριλαμβανομένων προκαθορισμένων μέτρων, θα εφαρμοστεί αυτόματα, μόλις υπάρχουν αντικειμενικές ενδείξεις μη επίτευξης των ετήσιων στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος στο πρόγραμμα (3,5% σε μεσοπρόθεσμη βάση)».
Επιπλέον, η απόφαση του Eurogroup κάνει λόγο «για πιθανά πρόσθετα μέτρα για το χρέος» και ευθέως μιλάει για μνημόνιο με λίστα μέτρων διότι το Eurogroup «προσβλέπει να λάβει γρήγορα το σχέδιο του συμπληρωματικού μνημονίου αντίληψης, συμπεριλαμβανομένης της τελικής πλήρους λίστας προαπαιτούμενων».
Κι οΤσίπρας μιλά για "θεμελιώδη αλλαγή της εικόνας" ... "σημαντική απόφαση του Eurogroup που κλείνει την αξιολόγηση χωρίς επιπλέον μέτρα" ... "σκληρή προσπάθεια της κυβέρνησης και της διαπραγματευτικής ομάδας" ... "αξιέπαινη προσπάθεια και δουλειά" ... και τέτοια ... θυμίζοντας τους πανηγυρισμούς και των προηγούμενων κυβερνήσεων κάθε φορά που εκταμιευόταν μια δόση, που πάντα είχε ως προηγούμενο ένα μεγάλο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων ...
Καλά λένε κι οι Ράδιο Αρβύλα : είναι σίγουρο ότι τον λένε Αλέξη ή Τσίπρα ; Ή και σ' αυτό ψέμματα λέει 
Manos Doukas