Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Απεργία στο Εurostar ακυρώνει σχεδόν το σύνολο των δρομολογίων


 H Eurostar θα ακυρώσει όλα τα δρομολόγια προς  και απο  τις Βρυξέλλες, στις 15 Δεκεμβρίου λόγω εθνικής σιδηροδρομικής απεργίας στο Βέλγιο.Η κίνηση αυτή , η οποία είναι συνέχεια προηγούμενης  και πανομοιότυπης  απεργίας, σημαίνει ότι ο χειριστής του τούνελ της Μάγχης  θα μπορεί μόνο να είναι σε θέση να λειτουργεί μόνο προς και από την Λιλ στην Γαλλία εκείνη την ημέρα.

Τα σωματεία αντιδρούν δραστικά στα σχεδιαζόμενα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης, τα  οποία περιλαμβάνουν τη αύξηση του κόστους ζωής  , καθώς και περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες και την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

  Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από απεργίες τη Δευτέρα  οι οποίες σταμάτησαν τον υπόγειο σιδηρόδρομο, τραμ και λεωφορεία στις Βρυξέλλες, καθώς και την αναστολή των τρένων υψηλής ταχύτητας στη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που αφορούν  την μεταφορά αποσκευών στα αεροδρόμια επηρέασε επίσης 267 πτήσεις , σχεδόν το ήμισυ του συνολικού αριθμού,  οι οποίες ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Ήταν μέρος μιας σειράς μικρότερων περιφερειακών απεργιών που θα τελειώσει με την πανεθνική μέρα δράσης την επόμενη εβδομάδα.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ