Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Bαριές ποινές για τους μηχανοδηγούς που χτύπησαν σκόπιμα αρκούδα στην Ρωσία



Οι άνδρες που κατηγορούνται ότι σκόπιμα χτύπησαν με το τρένο που οδηγούσαν μια αρκούδα την περασμένη εβδομάδα στο Κρασνογιάρσκ είπαν στους εισαγγελείς ότι μόνο "ήθελαν να τρομάξει" το ζώο, για να μην κάνουν καθόλου κακό, σύμφωνα με έκθεση που είδε το φως την Δευτέρα.Οι εισαγγελείς  ξεκίνησαν την έρευνα για το περιστατικό την περασμένη εβδομάδα μετά από βίντεο που έγινε viral  και δείχνει μια μεγάλη καφετιά αρκούδα να τρέχει κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών πριν  να χτυπηθεί από το τρένο  που πλησιάζει, καθώς οι  μηχανοδηγοί   χλεύαζαν το ζώο.


Οι μηχανοδηγοί ,απολογήθηκαν με το ότι δεν μπορούσε να ηχήσει η κόρνα, επειδή το αντίστοιχο κουμπί δεν  μπορούσε να λειτουργήσει, έτσι αποφάσισαν να τρομάξουν την αρκούδα, αλλά δεν ήθελαν να της κάνουν κακό .

Οι άνδρες, οι οποίοι είχαν προσληφθεί από Norilsk Nickel, η οποία λειτουργεί τις σιδηροδρομικές γραμμές, τώρα αντιμετωπίζουν έως και δύο χρόνια στη φυλακή, εάν βρεθούν ένοχοι  κακοποίησης του ζώου. Ο 30χρονος μηχανοδηγός του τρένου - που γυρίσε το βίντεο κλιπ  και αργότερα ανέβασε στο YouTube -  ήδη ανακρίθηκε από την αστυνομία.

Η αρκούδα  πιστεύεται  ότι έχει διασωθεί  από την σύγκρουση. Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι είδαν την αρκούδα ζωντανή μετά το ατύχημα και επίσης δεν βρέθηκε το σώμα  της στις γραμμές μετά από έρευνα που έγινε.

Ένας εκπρόσωπος της Norilsk Nickel είπε ότι η εταιρεία διεξάγει τη δική της έρευνα για το περιστατικό.

"Εάν επιβεβαιωθεί ότι οι εργαζόμενοί μας είναι υπεύθυνοι για ό, τι συνέβη, η εταιρεία θα προβεί στα πιο σκληρά πειθαρχικά μέτρα εναντίον τους. Είμαστε βέβαιοι ότι οι ενέργειες των ανθρώπων αυτών θα λάβουν αντίστοιχη αξιολόγηση από την δικαιοσύνη για τις πράξεις τους,"  δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας

«Θα ήθελα να σημειώσω ότι η στάση απέναντι στο ζώο στο βίντεο δεν είναι χαρακτηριστικό της εταιρείας Norilsk Nickel, και αυτό δεν μπορεί να προκαλέσει τίποτα εκτός από αγανάκτηση", δήλωσε επίσης 
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ