Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Επανεμφάνιση του ανθρώπου που κατέστρεψε τον σιδηρόδρομο στην Ελλάδα

Τον πραγματικό οργανωτικό εγκέφαλο, πίσω από τις διεργασίες για την ίδρυση νέου κόμματος, υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, βλέπουν πολλοί στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα, με αφορμή το σκληρό άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», λίγο πριν την κρίσιμη δεύτερη ψηφοφορία, στη Βουλή, για την προεδρική εκλογή και ενώ βοά ο τόπος ότι, ο πρώην πρωθυπουργός, έχει λάβει τις αποφάσεις για «τεμαχισμό» του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το fimotro.blogspot.

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου κινείται, όλο αυτό το διάστημα, στο παρασκήνιο, καθώς έχει πλήρη γνώση, συνολικά, του κομματικού χώρου που κάποτε ήταν το «μεγάλο ΠΑΣΟΚ».
Συνομιλεί με στελέχη απ’ όλη την Ελλάδα, «στρατολογεί» και κατευθύνει, καθώς διατηρεί ισχυρή επιρροή και κύρος. Ο πρώην υπουργός έχει ταυτόχρονα συγκροτημένο πολιτικό λόγο και θεωρείται από στελέχη, οι οποίοι παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα, ως ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες για τη χάραξη μίας νέας στρατηγικής και πορείας του χώρου.
Υπενθυμίζεται ότι διευθύνοντες σύμβουλοι σε ΔΕΚΟ του Μεταφορών, ιδίως στον σιδηρόδρομο, έχουν τοποθετηθεί επί υπουργίας του.