Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Με αποκλίσεις ο ΟΣΕ, λόγω μειωμένης χρηματοδότησης, παραδέχεται το ΥΠΟΙΚ

Τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου των μεγάλων Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, των  ΔΕΚΟ , παρουσίασε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, από τα οποία προκύπτει υπέρβαση στόχου για 7 ΔΕΚΟ και απόκλιση για τρεις.

Από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου προκύπτουν τα εξής: 1. Τα συνολικά αποτελέσματα των 10 φορέων παρουσιάζουν θετική απόκλιση, σε σχέση με τον στόχο κατά 26 εκατ. ευρώ ή 13% περίπου.
2. Evας φορέας (Ηλεκτρομηχανική Κύμης) δεν έχει υποβάλει στοχοθεσία, διότι το προσωπικό του βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας.
3. Επτά φορείς παρουσιάζουν θετικά αποτελέσματα, εκ των οποίων 4 εποπτεύονται από το υπουργείο Υποδομών, δύο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ένας από τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης (ΝΕΡΙΤ).
4. Αρνητικές αποκλίσεις εμφανίζουν ο ΟΣΕ και η Κοινωνία Tns Πληροφορίας. Η απόκλιση στον ΟΣΕ, όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, οφείλεται κυρίως, παρά τα μειωμένα έξοδα, στη μείωση των εσόδων από πωλήσεις υπηρεσιών και από επιχορηγήσεις του κρατικού προϋπολογισμού.
Aναλυτικά στοιχεία στο επισυναπτόμενο αρχείο. 
Συνημμένα αρχεία: METAFORESPRESS