Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Αέρας και ξεβρακώματα...


Του Γιώργου Σαρρή
Τι έχουν να πουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ για τον υπουργό του «αέρα» Ολάντ;
Η «ελπίδα» που, όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, φυσούσε από τη Γαλλία, τελικά σήκωσε και πολύ χώμα που έκοψε και τη δική τους ανάσα.

Ο αεράτος Μοσκοβισί, σαν γνήσιος εκπρόσωπος της αστικής εξουσίας της Γαλλίας (και νυν επίτροπος Οικονομικών στην ΕΕ) και εκφράζοντας τα συμφέροντα που εκπροσωπεί, είπε ό,τι του είπαν να πει, συμμετέχοντας στην επιχείρηση τρομοκράτησης και εκβιασμού του ελληνικού λαού και των «κεντροδεξιοαριστερών» βουλευτών.
«Δεν επεμβαίνουμε», είπε μετά. «Απλά έχουμε τις επιλογές μας».
Αυτή είναι η σοσιαλδημοκρατία όμως.
Καλός υπηρέτης της αστικής τάξης που έχει το «χάρισμα» και το προσόν να μπερδεύει τα μυαλά των απλών και δυστυχώς εύπιστων ανθρώπων του λαού και να προσποιείται πως νοιάζεται και αγωνίζεται δήθεν γι' αυτούς.
Πες μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι, που λέει και η σοφή παροιμία.
Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ μέσω Σκουρλέτη ήταν ότι δεν απαντούν γιατί απάντησε ήδη ο «σοσιαλιστής» βουλευτής της Γαλλίας, που είπε ότι «ο Μοσκοβισί κατέβασε τα βρακιά του στην Κομισιόν».
Μάλιστα...
Λίγο υπομονή. Έρχεται η ώρα να κατεβάσουν κι άλλοι εντελώς τα βρακιά τους (τα μισοκατεβασμένα ήδη) στην ΕΕ.
Γιατί όταν επιλέγεις Προβόπουλο για να αντιδράσεις στις δηλώσεις Στουρνάρα, τι να πει κανείς;
Να θυμίσουμε τι είπε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα σε πολλά καλά λόγια, για τον κ. Προβόπουλο μετά τη συνάντηση-μήνυμα προς τις αγορές και το σύστημα:
«Η τότε διοίκηση (Προβόπουλου) σε αντίθεση με τη στάση της σημερινής, που εμφανίζεται ανεύθυνα να προκαλεί κρίση ρευστότητας, ενώ αυτή δεν υπάρχει, είχε φροντίσει να διατηρηθεί μέχρι τέλους κλίμα σταθερότητας και εφησυχασμού για την ευστάθεια των ελληνικών τραπεζών...».
Για γέλια και για κλάματα πραγματικά...
Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο κ. Προβόπουλος πράγματι φρόντισε τότε να υπάρχει σταθερότητα... Σταθερότητα στη σφαγή του λαού. Σταθερότητα στη λεηλασία των δικαιωμάτων του!
Πράγματι, οι τράπεζες βρήκαν τότε την «ευστάθειά» τους, χρησιμοποιώντας σαν στήριγμα το τσάκισμα των εργαζομένων.
Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ διάλεξε και μ' αυτόν τον τρόπο να στείλει μήνυμα πως όχι μόνο δεν πρόκειται να κάνει βήμα έξω από το κολαστήριο της ΕΕ, αλλά εγγυάται και την παραμονή μας εκεί και να πει στο λαό ότι μπορεί να αισθάνεται ασφαλής κάνοντας παρεούλα με τους δημίους του. (Αλήθεια, η ΕΕ και η ΕΚΤ δεν είναι τρόικα; Δεν είναι το ίδιο το μνημόνιο «αυτοπροσώπως»;)
Τελικά, μάλλον και ο τέως κεντρικός τραπεζίτης Προβόπουλος θα είναι «αντιμνημονιακός». Αλλιώς πώς;
Υπάρχουν και ροζ γραμμές...
Ποιος είπαμε ότι κατέβασε τα βρακιά του;