Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Λαμία: Συνδικάτα συγκεντρώνουν βοήθεια για όσους έχουν ανάγκη

*θα αναλάβει και η ΠΟΣ μια αντίστοιχη πρωτοβουλία;Και αν δεν θέλει η ίδια ας αναλάβουν  τα πρωτοβάθμια σωματεία....

Σε συλλογή τροφίμων, ρούχων, παιχνιδιών και βιβλίων για όσους τα έχουν ανάγκη προχωρούν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Οικοδόμων Φθιώτιδας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Φθιώτιδας και η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.

Τα προϊόντα θα συγκεντρώνονται στο γραφείο των Συνταξιούχων ΙΚΑ (Λεωνίδου 24) από τις 9 π.μ. ως τις 12μ. και στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο Εργατικό Κέντρο από τις 6 μ.μ. ως τις 8 μ.μ.
Παράλληλα την Κυριακή 21 Δεκέμβρη στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί γιορτή για τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν:
«Απλώνουμε το χέρι σε όποιον το έχει ανάγκη και τον καλούμε σε κοινό αγώνα - Οργανώνουμε την ταξική αλληλεγγύη
Ένας για όλους και όλοι για έναν
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικροεπαγγελματίες τσακίζονται από την πολιτική της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της ΕΕ, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Τα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών από μικρή ηλικία μαθαίνουν τι σημαίνει το απάνθρωπο σύστημα που ζούμε.
Ο μόνος τρόπος να σταματήσει η χιονοστιβάδα των φόρων, τα χαράτσια, το τσεκούρι στις παροχές υγείας και παιδείας, είναι το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, που πρέπει να γιγαντώθει για την υπεράσπιση και ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Μην περιμένουμε τάχα φιλολαϊκούς "σωτήρες" που θα μας πετάξουν κάποια ψίχουλα. Ούτε να δείξουμε αναμονή ότι τα πράγματα θα αλλάξουν αν σκύψουμε το κεφάλι. Εμείς είμαστε η λύση. Παράγουμε τα πάντα. Μας ανήκει ότι υπάρχει γύρω μας.
Κάθε εργαζόμενος, άνεργος, αυτοαπασχολούμενος, οργανωμένα και συλλογικά, με τα ταξικά σωματεία να δώσει την απάντηση με τον καθημερινό του αγώνα με την αλληλεγγύη προς το διπλανό του.
Δεν μας ταιριάζει η φιλανθρωπία απ’ αυτούς, που ενώ στηρίζουν, το άδικο σύστημα και την πολιτική που θέλει να μας αφανίσει, παριστάνουν τους "καλούς ,συμπονετικούς που νοιάζονται".
Καλούμε τον εργαζόμενο λαό της Λαμίας, τα λαϊκά νοικοκυριά που αν και πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, δεν ξεχνούν το διπλανό τους και από το υστέρημα τους βοηθάνε, να ενισχύσουν την πρωτοβουλία των σωματείων για συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων, παιχνιδιών και βιβλίων για οικογένειες που έχουν ανάγκη. Να ελαφρύνουμε λίγο στις γιορτές τα βάρη τους».
902