Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Eπειδή ο νόθος «πουλάει τρελίτσα» ας του «φρεσκάρουμε» την μνήμη

Ο  πανικόβλητος  αλλά  πλέον και με την βούλα  νόθος πρόεδρος της ΠΕΠΕ μέσα από το προσωπικό του μπλογκ προσπαθεί να παρουσιάσει την προσωπική του ήττα ως νίκη και τον διασυρμό του κλάδου εξαιτίας  των πρακτικών του  ως μη γενόμενο.
Το αφήγημα του περιστρέφεται γύρω από μια γελοιότητα με κεντρική ιδέα το : δεν ήταν ήττα αλλά ήταν μη νικη!!
Και το ερώτημα  που προκύπτει από αυτό το  κυριολεκτικά φαιδρό αφήγημα είναι..ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΑΡΑΓΕ ΑΝ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ;
Στο χορό της παραπληροφόρησης «ήρθε και έδεσε»  και η συμμετοχή από  μερικά τρολ της συνεξέλιξης  τα οποία έχουν αφήσει ανεξίτηλο το  στίγμα τους  στο άθλημα της κωλοτούμπας.
Μέσα στην ταραχή του έχει μπερδέψει (ηθελημένα ή αθελα του αυτό είναι άγνωστο ) γεγονότα τα οποία έχουν καταγραφεί στα πρακτικά του σωματείου.


  1. Από  την πρώτη δικαστική ήττα και την δικαιολογία  οτι  δεν έχασαν τα ασφαλιστικά αλλά έχασαν μόνο  την προσωρινή διαταγή  σήμερα περάσαμε σε άλλη παραλλαγή του αφηγήματιος  ,στο ότι  χάσανε το κατεπειγον αλλά δεν χάσανε την αγωγή που....... θα κριθεί στο μέλλον.Αφου δεν χάσανε πουθενά να μας πουν τελικά που και  τι κερδίσανε!! Να σας πουμε εμείς συνάδελφοι τι «κέρδισε» αυτή η ΠΕΠΕ.Κέρδισε τον οίκτο  των σιδηροδρομικών για την κατάντια της καθώς στα δικαστήρια τα οποία  σύρθηκε δεν κέρδισε ούτε ένα από αυτά.Και πως να κερδίσει  άλλωστε όταν οι δικαστές διαπιστώνουν ότι απεναντί τους έχουν έναν νόθο ο οποίος πήρε στον λαιμό του και την ΠΕΣΟΣΕ αφού την υπερασπίστηκε ως μάρτυρας  ... με αποτέλεσμα την γνωστή «επιτυχία» Η ΠΕΣΟΣΕ ας το ξαναδει λίγο προσεκτικότερα στο μέλλον  σχετικά με  το  ποιους καλεί ως μάρτυρες υπεράσπισης , γιατί πολύ απλά   συνάδελφοι σταθμάρχες οι νόθοι μάλλον δεν είναι και τόσο αξιόπιστοι μάρτυρες.
  2. Η εγγραφή των νέων συναδέλφων  έγινε με την σύμφωνη γνώμη της ΣΥΠΕ και πολύ πριν την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών
  3. Της εγγραφής των συναδέλφων είχε προηγηθεί απόφαση του ΔΣ για αλλαγές στο καταστατικό της ΠΕΠΕ .Αυτό ο νόθος  πρόεδρος της ΠΕΠΕ ξέχασε να το αναφέρει.
  4. Η εγγραφή όμως  των μελών από τις  άλλες  εταιρείες έγινε  ή δεν έγινε λίγο πριν τις εκλογες   ; Περασαν ή οχι από έγκριση σε ΔΣ που έγινε στη Θεσ/κη;
  5. Η ανακοίνωση των εκλογών βρήκε αντίθετη την ΣΥΠΕ και η πρόταση καταψηφίστηκε ως αντικαταστατική  από την ΣΥΠΕ αφού το ΔΣ έχει τριετή θητεία και όχι μονοετή. Μέχρι την ημέρα ανακοίνωσης των εκλογών η ΣΥΠΕ είχε μείνει στις διαβεβαιώσεις του νόθου προέδρου της ΠΕΠΕ για αλλαγη του καταστατικού.
  6. Μετά την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών  από τον νόθο  ζητήθηκε με ηλεκτρονική αλληλογραφία το ισχύον καταστατικό της ΠΕΠΕ.Ο νόθος απάντησε  (υπάρχει αρχείο  της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας) ότι για να μας παραδωθεί το καταστατικό θα έπρεπε να υποβάλουμε έντυπη αίτηση στην γραμματεία της ΠΕΠΕ ή την γραμματεία της ΠΟΣ και όταν αυτό ετοιμασθεί τότε θα μας το παρέδιδαν.Επειδή νόμιζε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μας απέτρεπε από το να καταθέσουμε αίτηση για να πάρουμε στα χέρια μας το ισχύον καταστατικό  η ΣΥΠΕ δια του εκπροσώπου της κατέθεσε την  αίτηση ακριβώς  όπως ο νόθος απαιτούσε και  μετά από ημέρες  λάβαμε το καταστατικό.Την ίδια στιγμή βέβαια πανικόβλητος   ο νόθος αναρτούσε στο διαδίκτυο κείμενο στο οποίο έγραφε ότι ζητούσαμε το καταστατικό για να εμποδίσουμε τις εκλογές!!
  7. Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η ανικανότητα και η αλαζονεια του νόθου  είχε φτάσει σε τέτοιο βαθμό που τον είχε οδηγήσει να μην έχει πραγματοποιήσει  καμία αλλαγή στο καταστατικό της ΠΕΠΕ.Αυτού του είδους η κουτοπονηριά από πλευράς του ήταν αυτή   που πυροδότησε την εντελώς αρνητική στάση μας ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν   με αποκλειστική ευθύνη του νόθου και της παρέας του.
  8. Όταν έφτασε η ώρα για το συνέδριο της ΠΟΣ ο νόθος από βήματος του συνεδρίου  για να δικαιολογηθεί για τις πρόωρες εκλογές είπε ψέματα καθώς υποστήριξε  ότι δεν υπήρξε από κανέναν εντός ΠΕΠΕ αντίδραση για τις εκλογές.Ως απάντηση στο προκλητικό του ψέμα εστάλη επιστολή προς όλους τους σύνεδρους  από την ΣΥΠΕ  με την οποία αποκαταστήσαμε την αλήθεια και αναφέραμε συγκεκριμένα την αντικαταστατική εγγραφή και συμμετοχή στις εκλογές μελών από άλλες  εταιρείες.Η ΠΟΣ όμως θεωρούσε ότι δεν είχαν δικαίωμα ψήφου  και οι 60 νέοι συνάδελφοι  με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγηθεί στα δικαστήρια..Στα δικαστήρια πήγε η ΠΕΠΕ την ΠΟΣ γιατι κάποιοι «ξεχνάνε» να το αναφέρουν.
  9. Το δικαστήριο έκρινε τις προσφυγές της ΠΕΠΕ τόσο εναντίον της ΠΟΣ όσο και εναντίον του ΤΡΑΜ ως αναίτιες .Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό  ότι ο νόθος είχε ψηφίσει υπερ της  εγγραφής του σωματείου του ΤΡΑΜ στην ΠΟΣ αλλά μετά έτρεχε στα δικαστήρια για να ακυρώσει την συμμετοχή του στο συνέδριο.Τώρα γιατί  κατηγορεί την ΔΕΣΚ  για το ΤΡΑΜ αυτό δεν το κατάλαβε κανένας !!
  10. ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΌΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΥΠΕ.Αυτό «ξέχασε» να το αναφέρει ο νόθος.Το δικαστήριο ήταν αυτό που έκρινε αρνητικά  την συμμετοχή  των νέων συναδέλφων στις εκλογές και όχι την εγγραφή τους  ως μέλη της ΠΕΠΕ καθώς οι συνάδελφοι σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου  μέχρι την ημέρα των εκλογων δεν είχαν αποκτήσει το δικαίωμα ψήφου
Η απόφαση του δικαστηρίου  είναι τέτοια που αφήνει πολλά ανοιχτά θέματα για την νομιμότητα των εκλογων όσο και αν δεν θέλει να το παραδεχθεί ο νόθος.Οταν η απόφαση λέει ότι  συμμετέχοντες  στις εκλογές  δεν είχαν νόμιμη συμμετοχή σε αυτές τότε αυτές οι εκλογές τι είναι; Κανονικές(;) επειδή έτσι θέλει να πιστεύει ο νόθος και η καρεκλιτσα του.;
Το θέμα δεν θα μείνει έτσι καθως αρκετά ανεχτήκαμε την απαράδεκτη και προκλητική  συμπεριφορά του,την βλαπτική για τα συμφέροντα των μηχανοδηγών πρακτική του,την προσβλητική  για την ιστορία της έλξης  παρουσία του,την γελοιοποίηση και διάλυση θεσμών και αξιών από πλευράς του.