Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Φαντασία..!!!

«Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που δυστυχώς έχει μεγάλο αντίκτυπο στον τουρισμό και κατ' επέκταση στον κλάδο της επίγειας εξυπηρέτησης (...) Η επόμενη μέρα δεν θα είναι ίδια (...) Η δική μας εταιρεία λόγω της κρίσιμης αυτής κατάστασης είναι στη δυσάρεστη θέση να σταματήσει άμεσα τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου», έγραψε σε μήνυμά της η εταιρεία που απέλυσε τις προάλλες μερικές εκατοντάδες εργαζόμενους στην επίγεια εξυπηρέτηση του «Ελευθέριος Βενιζέλος», με την ευχή να «ξαναβρεθούμε όλοι σύντομα να εργαζόμαστε παρέα».

 Αλλά και σε μια επισιτιστική αλυσίδα, οι εργαζόμενοι έλαβαν το παρακάτω μήνυμα από την εργοδοσία: «Θα θέλαμε να σας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για να μην υπάρχουν σκιές στη σχέση μεταξύ όλων μας (...) Κατανοούμε ότι κάθε ένας από εσάς κουβαλάει τα δικά του οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα (...) θα έπρεπε να σκεφτείτε ότι αυτή η κρίση αφορά όλους μας (...) Μια ομάδα είστε και κανονικά θα έπρεπε να σκέφτεστε ο ένας τον άλλον και όχι μόνο την πάρτη σας! (...) Ηρθε λοιπόν σήμερα το πλήρωμα του χρόνου και περιμένουμε να δούμε πραγματικές συμπεριφορές (...) μέσα από αυτήν την κρίση θα γίνει και ένα καλό ξεκαθάρισμα. Τώρα θα φανεί ποιες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να αντέξουν όλο αυτό το βάρος και να δείξει τη σοβαρότητά του ο κάθε επιχειρηματίας. Να ξέρετε ότι στο τέλος τίποτα απ' όσα ξέρετε δεν θα είναι πια το ίδιο». 
Δεν μπορείς να πεις... Οι εργοδότες διαθέτουν μεγάλη φαντασία στον τρόπο που ανακοινώνουν στο προσωπικό τους τα ...μέτρα «προστασίας» των εργαζομένων που διαφημίζει η κυβέρνηση