Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Aνακοίνωση ΠΟΣ για τον κορονοϊό και την λήψη μέτρων προστασίας



Αθήνα   13/ 3 / 2020

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ H

Συναδέλφισσες-φοι 
       Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε ως πανδημία την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού, αφού πάνω από 4.500 συνάνθρωποι μας έχασαν την μάχη με τον ιό και τα καταγεγραμμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 110.000 σε 117 χώρες στον κόσμο.
         Η Ελληνική Κυβέρνηση άμεσα ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και η επιστημονική κοινότητα καθημερινά τονίζει τα μέτρα πρόληψης για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. 
         Ήδη πολλές επιχειρήσεις , δημόσιες και ιδιωτικές εφαρμόζουν αυστηρά τα μέτρα πρόληψης και προστασίας.       
          Η ΟΣΥ και η ΣΤΑΣΥ απολυμαίνουν  καθημερινά λεωφορεία και συρμούς ώστε οι επιβάτες χρήστες των μέσων αλλά και οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ασφαλείς. 

          Η ευθύνη εφαρμογής όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας εκτός από συλλογική είναι και ατομική.  
          Αντίστοιχα όμως η ευθύνη των επιχειρήσεων και αυτών που τις διοικούν είναι δύο φορές μεγαλύτερη και θα αποδειχθεί εγκληματική εάν ολιγωρήσουν.
         Έστω και τώρα, ως διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, καλούμε τις Διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ ,της ΓΑΙΑ ΟΣΕ και κυρίως της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που μεταφέρει επιβάτες να συμπεριφερθούν όπως η ΠΝΠ της Κυβέρνησης ορίζει και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αφήνοντας κατά μέρος τους μικρό υπολογισμούς κόστους  υλοποίησης των μέτρων και να συναισθανθούν το βάρος τυχόν απώλειας ζωής   των συνανθρώπων μας και των εργαζομένων. 
          Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας για τους εαυτούς τους και για τους επιβάτες ακόμα και εάν αυτά δεν έχουν προβλεφθεί από τις διοικήσεις.  
         Θυμίζουμε προς όλους ότι η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.