Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Ανακοίνωση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ με σοβαρές αποκαλύψεις!!



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

01/02/2020

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες-φοι,
          Μετά την συγχώνευση - απορρόφηση της  πρώην πλέον ΕΕΣΣΤΥ από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την απόφαση μας να δημιουργήσουμε  Σωματείο, που σύντομα αναμένεται η έγκριση του καταστατικού του, οι εξελίξεις σε σχέση  με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και όχι μόνο, είναι καταιγιστικές!
            Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην εξώδικη πρόσκληση της Ομοσπονδίας και των Σωματείων μελών της τα οποία εκπροσωπούν το σύνολο των εργαζομένων της πρώην ΕΕΣΣΤΥ, για διάλογο και διαπραγμάτευση υπογραφής ΣΣΕ, απάντησε με ένα εξώδικο που στέλνεται μόνο στην Ομοσπονδία, αλλά το περιεχόμενό του  αφορά κυρίως τα σωματεία. 
           Δεν περιμέναμε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από μια Διοίκηση που σε μια κίνηση απελπισίας κινητοποίησε μέχρι και τον υπηρεσιακό της μηχανισμό προκειμένου να  ενισχύσει με εργαζόμενους της πρώην ΕΕΣΣΤΥ το σωματείο της ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, γιατί όπως δηλώνει με αυτό θέλει να διαπραγματεύεται και τελικά κατάφερε να επιτύχει μόλις 20 εγγραφές.   


Συναδέλφισσες-φοι,
           Ξεκινήσαμε μία προσπάθεια με διάθεση συνεργασίας με όλους τους εργαζόμενους, προκειμένου να αποφασίζουμε εμείς για όλα όσα μας αφορούν. Την προσπάθεια αυτή επιχείρησαν να την τορπιλίσουν με διάφορους τρόπους  η Διοίκηση και δυστυχώς και τα σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ! Γι΄αυτή τους την ενέργεια πρέπει να απολογηθούν τόσο η διοίκηση της Εταιρείας η οποία εμπλέκεται παρανόμως στα συνδικάτα, αλλά κυρίως τα σωματεία ΠΕΠΕ και ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ οφείλουν να απολογηθούν στους συναδέλφους και να εξηγήσουν ποιους εξυπηρετούν οι ενέργειές τους, εάν είναι ενημερωμένοι οι εργαζόμενοι ή εάν όλα αυτά γίνονται εν αγνοία τους. 
          Εμείς τους υποδεχθήκαμε στους χώρους δουλειάς δημοκρατικά, με πνεύμα συνεργασίας ακούγοντας τις απόψεις τους. Όμως πολύ σύντομα απέδειξαν ότι δεν το άξιζαν, γιατί συνειδητά λειτουργούν ως φερέφωνα και ως συνδικαλιστικοί μαυρογιαλούροι και σε απόλυτη συνεννόηση με τη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 
Παρακάτω, εξηγούμε το γιατί και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.
1) Στις 29-1-2020 ημέρα Τετάρτη στο blog του προέδρου της ΠΕΠΕ αναφέρει:  οι κατά ασφαλείς πληροφορίες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα καλέσει την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να τροποποιήσει την Σ.Σ.Ε.  προκειμένου να ενταχθεί σε αυτή  το προσωπικό της πρώην ΕΕΣΣΤΥ (Δείτε την ανάρτηση):
«Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καλεί την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για συζητήσεις για το προσωπικό που εντάχθηκε από την πρώην ΕΕΣΣΤΥ Όπως πληροφορηθήκαμε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα καλέσει (αν δεν το έχει ήδη κάνει) την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για συζητήσεις για το υπό ένταξη -στην επιχειρησιακή ΣΣΕ- προσωπικό καθώς είναι το μοναδικό Σωματείο που μπορεί αυτήν την στιγμή να συζητήσει για το θέμα, ενώ έχουν εγγραφεί σε αυτό ΚΑΙ εργαζόμενοι από την πρώην ΕΕΣΣΤΥ. Θα ενημερώσουμε για τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα ενώ όπως πληροφορηθήκαμε, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απάντησε στην ΠΟΣ ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να συζητά την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, πόσο μάλλον να επικαλείτε ότι "εκπροσωπεί προσωπικό της ΕΕΣΣΤΥ", όταν η εταιρεία αυτή δεν υπάρχει πλέον.».
2) Στις 31-1-2020 ημέρα Παρασκευή ανακοινώνεται πάλι στο ανωτέρω blog ότι τους κάλεσε  η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020. (Δείτε την ανάρτηση):
«Κ. Γενιδούνιας:     H ΠΕΠΕ δεν θα υπογράψει κανένα πλαφόν σε ΣΣΕ για τους τεχνίτες Συνάδελφοι, Όπως έχει γίνει γνωστό, το Σωματείο μας κλήθηκε χτες -μαζί με το επιχειρησιακό Σωματείο-απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να διαπραγματευτεί την τροποποίηση της ΣΣΕ για τους εργαζόμενους που εντάχθηκαν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την πρώην ΕΕΣΣΤΥ.Επειδή πολλοί συνάδελφοι επικοινώνησαν μαζί μου ενημερώνω ότι, προς συνέβη και το 2018 έτσι και φέτος το Σωματείο των μηχανοδηγών δεν θα υπογράψει κανένα πλαφόν προς αμοιβές.Η ΠΕΠΕ θα προσέλθει με τεκμηριωμένες προτάσεις στον διάλογο και προς συμφέρον ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.       Κώστας Γενιδούνιας – Πρόεδρος ΠΕΠΕ»

Από τις 27-1-2020 ημέρα Δευτέρα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με εξώδικο κάλεσε ΠΕΠΕ και ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνάντηση και αυτό το απέκρυπταν. (Δείτε το εξώδικο):







Γιατί “συνάδελφοι“ κοροϊδεύετε τους συναδέλφους;
Τί είναι αυτό που σας οδηγεί στο να εξαπατάτε τους εργαζόμενους; 
Πώς είναι δυνατόν να έχει λόγο το σωματείο της ΠΕΠΕ και όχι τα αρμόδια σωματεία;
Ποιος σας έχρισε αυτόκλητους σωτήρες; 

Είναι ξεκάθαρο ότι οι βαρύγδουπες δηλώσεις του προέδρου της ΠΕΠΕ ότι δε θα υπογράψει συμπληρωματική ΣΣΕ με πλαφόν είναι για τον κάλαθο των αχρήστων, καθότι αυτό ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ στη σύμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και εάν επιχειρηθεί από τη διοίκηση θα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ! 

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι η σύμβαση που ζητάμε να υπογράψουμε δεν έχει μόνο μισθολογικούς όρους αλλά και θεσμικούς που για εμάς είναι εξίσου σοβαρή παράμετρος και κορυφαίο ζήτημα γιατί καταγράφει ουσιαστικά τα εργασιακά μας δικαιώματα, κατοχυρώνει τις θέσεις εργασίας και εγγυάται την ένταξη του προσωπικού του οποίου οι συμβάσεις είναι ορισμένου χρόνου και μ’ αυτές θα μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. 
Ακόμη οι εργαζόμενοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι και  χωρίς πλαφόν, αφενός οι Τεχνίτες θα υπολείπονται κατά 400 και 250 ευρώ από τους Μηχανοδηγούς και Συνοδούς αντίστοιχα και μάλιστα εντός 8ωρου λόγω της αμοιβής των  τρενοχιλιομέτρων που ορθώς λαμβάνουν και αφετέρου ότι ένα μεγάλο μέρος του βασικού μισθού των Μηχανικών, θα μετατραπεί σε προσωπική διαφορά. 
Οι όποιες αντιδράσεις μας δεν έχουν να κάνουν με τον τρόπο αμοιβής των  Μηχανοδηγών και του Προσωπικού Αμαξοστοιχιών – με τις οποίες εμείς συμφωνούμε - αλλά με την απαίτησή μας να υπάρχει ισότητα και δικαιοσύνη και να αναγνωριστεί το αναφαίρετο δικαίωμά μας να αποφασίζουμε εμείς για εμάς. 

Αυτή την εκπεφρασμένη και ενυπογράφως καταγεγραμμένη βούληση των εργαζομένων (θα σας αποσταλεί τις επόμενες ημέρες) - που αποτελούν και την ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ της πρώην ΕΕΣΣΤΥ - δεν έχει κανένα δικαίωμα να την αγνοεί ή να την απαξιώνει… ΚΑΝΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ και ΚΑΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!

Καλούμε λοιπόν τη Διοίκηση να σταματήσει να παίζει συνδικαλιστικά παιχνίδια και κυρίως να σταματήσει να παίζει με τις ζωές και τις οικογένειες μας!
Καλούμε για μια ακόμη φορά τα προεδρεία των δυο σωματείων να μη συμμετέχουν στην διαδικασία παρωδία που ετοίμασε η Διοίκηση!

Σας καλούμε να μη γίνετε η χαρά του εργοδότη γιατί όλα αυτά θα γυρίσουν μπούμερανγκ σε βάρος όλων των εργαζομένων. 

Σας καλούμε έστω και τώρα να σταθείτε αλληλέγγυα δίπλα στον αγώνα και την προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΕΣΣΤΥ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τα αιτήματα που αυτοί μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις έχουν αποφασίσει.

Δηλώνουμε δε προς όλους ότι είμαστε εδώ και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει παιχνίδια στις πλάτες μας!
ΔΥΝΑΝΗ ΜΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ