Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Ανακοίνωση ΔΕΣΚ σιδηροδρομικών για την επίθεση κατά των απεργών



Αθήνα, 18 / 02 / 2020 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ όλους τους απεργούς εργαζόμενους που με τη μαζική τους συμμετοχή στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα έδωσαν την εργατική απάντηση στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της ΝΔ ή Νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση. 

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την επίθεση κατά των απεργών και του δικαιώματος τόσο της απεργίας όσο και του δικαιώματος των εργαζομένων όσο και των διαδηλώσεων που εξαπέλυσαν Κυβέρνηση, Κόμματα, Εργοδότες και «παπαγαλάκια». 

Ιδιαίτερα, για τους Σιδηροδρομικούς δεν έφτανε μόνο η βρώμικη προπαγάνδα της Κυβέρνησης για κομματική απεργία, αλλά επιστράτευσαν και τον κοινωνικό αυτοματισμό με γελοία επιχειρήματα όπως των καταλήψεων και της ξαφνικής απεργίας. 

Συντονισμένα λοιπόν, το Υπουργείο και οι Διοικήσεις των Εταιρειών ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαπέλυσαν συκοφαντική επίθεση κατά των απεργών μιλώντας για καταλήψεις στο Αμαξοστάσιο που δεν έγιναν ποτέ. Ταυτόχρονα, προσπάθησαν η μια εταιρεία να αποδώσει τις ευθύνες στη άλλη, για ευνόητους λόγους. 

Μαζί τους βέβαια είχαν και όλο το γνωστό δυναμικό των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το ταξικό κίνημα και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας, για μας και για τα παιδιά μας. 

Όσον αφορά την τρομοκρατία και τις απειλές με πειθαρχικές ή δικαστικές διώξεις, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σταθούμε δίπλα σε οποιοδήποτε συνάδελφο ή θεσμό που θα επιχειρήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο. 


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς. 

ΔΕΣΚ - ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ