Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Ιταλία: Ο κορονοϊός προκαλεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των τρένων

Coronavirus, οι σιδηρόδρομοι σε πρόβλημα : mega καθυστερήσεις και διαμαρτυρίες επιβατών
Η ασθένεια ενός διαχειριστή σιδηροδρόμων ενεργοποίησε  τους ελέγχους υγείας στον σταθμό Casalpusterlengo, παραλύοντας την κίνηση των τρένων
Δύσκολη μέρα και  για  την σιδηροδρομική κυκλοφορία γενικώς . Εκτός από την ταλαιπωρία που προκαλείται από την απόκλιση της υψηλής ταχύτητας, μετά τον εκτροχιασμό ενός Frecciarossa στις αρχές Φεβρουαρίου, ο κορωναϊός επηρεάζει επίσης  και την κυκλοφορία των σιδηροδρόμων.
Στην πραγματικότητα, στο σταθμό Casalpusterlengo μετά την ασθένεια ενός διευθυντή σιδηροδρόμων, οργανώθηκαν δραστηριότητες απολύμανσης , οι οποίες προκάλεσαν καθυστερήσεις έως και τεσσάρων ωρών. 
Ο άνδρας, σύμφωνα με  πληροφορίες μετά από αυτό που προέκυψε, στη συνέχεια  μπήκε υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.
 Γύρω στις 1.30 μ.μ., όλα τα τρένα από το Τορίνο και το Μιλάνο για τη Μπολόνια μπλοκαρίστηκαν στον κεντρικό σταθμό. Πολλά ταξίδια έχουν ακυρωθεί και οι επιβάτες έχουν βρεθεί να πρέπει να ταξιδέψουνε με τα λίγα διαθέσιμα τρένα. Μετά την ενημέρωση για την  ασθένεια του υπαλλήλου, πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες έρευνες  στο σιδηροδρομικό σταθμό, και μια κρίσιμη διασταύρωση για την "ιστορική" γραμμή που συνδέει τη Λομβαρδία και την Εμίλια Ρομάνια, έκλεισε για να γίνει απολύμανση.
Όλα τα τρένα της γραμμής υψηλής ταχύτητας Τορίνο-Μιλάνο-Ρώμη-Σαλέρνο, τα οποία μετά τον εκτροχιασμό της Frecciarossa στις 6 Φεβρουαρίου ταξιδεύουν στην παλιά διαδρομή, μεταφέρθηκαν στη γραμμή Βερόνα-Πάδοβα, με καθυστερήσεις που υπερβαίνουν τα 140 λεπτά. Πολλά από τα περιφερειακά τρένα της γραμμής Μιλάνο-Μπολόνια και Μπολόνια-Πογκγίου Rusco ακυρώθηκαν και αντικαταστάθηκαν από μια υπηρεσία λεωφορείων.
Οι επιβάτες έμειναν για αρκετές δεκάδες λεπτά περιμένοντας οδηγίες, πριν καταλάβουν πώς να συνεχίσουν το ταξίδι. Αδύνατο για όσους είχαν προγραμματίσει να φύγουν το απόγευμα για να αγοράσουν εισιτήρια τόσο στους ιστότοπους Trenitalia όσο και στο Italo. Οι δυσκολίες είναι πιθανό να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες .

TGCOM24