Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Aνακοίνωση ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς την ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ
(ΚΑΝΙΓΓΟΣ 6, ΑΘΗΝΑ ΤΚ: 10677)

Αθήνα, 11/02/2020

ΠΡΟΣ: ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ              

Συνάδελφοι,
       Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 έπειτα από πρόσκληση της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε και με την δική σας συμμετοχή Συμβούλιο Διοικήσεων όπου όλα τα σωματεία τα οποία έχουν μέλη εργαζόμενους στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ, σας δήλωσαν ότι τους έχουν εξουσιοδοτήσει να διαπραγματευτούν και να υπογράψουν την Σ.Σ.Ε. και σας ζήτησαν να απέχετε από την διαδικασία της πρόσκλησης σε διαβούλευση που σας απέστειλε η  διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.
         Παρά το ότι σας κοινοποιήσαμε την επιστολή όπου 438 εργαζόμενοι συνάδελφοί μας ενυπογράφως σας καλούν να μην προβείτε σε καμία ενέργεια που στρέφεται εναντίον τους, στο Δ.Σ. του Σωματείου σας, κατά πλειοψηφία (ΔΙΚΤΥΟ και ΕΝΟΤΗΤΑ) πήρατε απόφαση να συμμετέχετε στην διαπραγμάτευση και να μεταφέρετε στα σωματεία και τους εργαζόμενους την πρόταση που ΘΑ σας δώσει η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αγνοώντας ουσιαστικά την βούληση 438 εργαζομένων και απαξιώνοντας τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων που όπως πολύ καλά γνωρίζετε, μέσα από αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζουν για τα ζητήματα που τους αφορούν και διαμορφώνουν το πλαίσιο διεκδίκησης εξουσιοδοτώντας τους εκπροσώπους τους να τα  διαπραγματευτούν με την διοίκηση.
      Το αποτέλεσμα δε της διεκδίκησης κατά την διαπραγμάτευση τίθεται προς έγκριση στο σώμα των γενικών συνελεύσεων. 
      Αλήθεια συνάδελφοι από πότε σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης τα σωματεία ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΗ και διαβουλεύονται στη βάση των προτάσεων που καταθέτει η Διοίκηση;
       Τι σας κάνει να πιστεύετε-εκτός εάν το γνωρίζετε- ότι η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα σας καταθέσει πρόταση; 
       Τελικά τι εκφράζει ο εργοδότης; Την βούληση των εργαζομένων ή τα δικά του συμφέροντα; 
    Έτσι διαπραγματευτήκατε και υπογράψατε για τους εργαζόμενους που εκπροσωπείτε την ΣΣΕ πριν δύο χρόνια;
     Με αυτές τις διαδικασίες λειτουργεί το σωματείο σας; Τηρήθηκαν έστω και τα ελάχιστα από τα προαναφερόμενα;
    Εάν έτσι νομίζετε ότι έπρεπε να πράξετε καλώς πράξατε μόνο που εμείς διαφωνούμε... Μόνο που για αρκετό χρονικό διάστημα δεν γνώριζαν τα μέλη σας τι υπογράψατε . Αυτά όμως αφορούν εσάς και τα μέλη σας.
     Εμείς δεν σας εξουσιοδοτούμε για να κάνετε τους...”ταχυδρόμους” μεταφέροντάς μας την πρόταση της διοίκησης.
    Εμείς ως εργαζόμενοι έχουμε καταθέσει προτάσεις μέσω των σωματείων  μας και της Π.Ο.Σ. ,  τόσο στην πρώην ΕΕΣΣΤΥ τον  Ιούνιο όταν ξεκίνησε η διαπραγμάτευση , όσο και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με εξώδικο στις 9-1-2020.
    Επί αυτών των προτάσεων θα διαπραγματευτούμε αναμένοντας φυσικά και την όποια αντιπρόταση της άλλης πλευράς.
   
Συνάδελφοι,
   Επιδιώξαμε την συνεργασία μαζί σας για το καλό όλων των εργαζομένων, ενώ θα μπορούσαμε να σας αγνοήσουμε καθότι είμαστε το πολυπληθέστερο επιχειρησιακό σωματείο της εταιρείας, θέλοντας έτσι να χτίσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας.
    Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι περισσότερο σας απασχολεί  η  σχέση  σας με την διοίκηση παρά με  τους εργαζόμενους και τα άλλα σωματεία.
Στην δική μας συνδικαλιστική πρακτική τέτοιου είδους σχέση, μεταξύ σωματείου και εργοδότη, δεν μπορεί. Να υπάρξει καθότι διαχέει λανθασμένο μήνυμα και αλλότρια συμπεράσματα για τους στόχους των εργαζομένων που εκπροσωπούμε.
    Κλείνοντας και έπειτα από αυτή την απόφασή σας, θα σας αναμένουμε μαζί με τους  εργαζόμενους της πρώην ΕΕΣΣΤΥ και τα σωματεία που τους εκπροσωπούν, στους χώρους εργασίας μας.
  Σας καλούμε για τελευταία φορά να σεβαστείτε την ενυπόγραφη απόφαση των εργαζομένων και των σωματείων που τους εκπροσωπούν.
  
Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ