Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Ανακοίνωση-απάντηση της ΔΕΣΚ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές



ΑΘΗΝΑ 28/2/2020

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός έχει πολλά σκαλοπάτια μέσα στη λάσπη 
που πρέπει να κατέβουν αυτοί που έχουν αναλάβει να τον υπηρετήσουν.

Αυτό το πολύ νοσηρό – τοξικό φαινόμενο ξεκίνησε από ψηλά (το είδαμε στη ΓΣΕΕ), από τις ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ – ΔΙΚΤΥΟ (όπως εκφράζονται στη ΓΣΕΕ) και ανάλογα με τον κλάδο, επιχείρηση ή την επιρροτή του εργοδότη να κυριαρχεί πότε η μία πότε η άλλη παράταξη ή και όλες μαζί.
Δεν έχουμε καμία διάθεση να ανοίξουμε κανένα διάλογο με εργοδοτικούς νενέκους. Για θέσεις ή ανακοινώσεις όμως, παρατάξεων που διαστρεβλώνουν την αλήθεια και συκοφαντούν, πρέπει να δίνουμε απάντηση. 


Χθες, με ανακοίνωσή του το ΔΙΚΤΥΟ Σιδηροδρομικών ανέλαβε και επίσημα τη συγκάλυψη και υπεράσπιση της ανοιχτής απεργοσπασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το ότι λειτούργησαν απεργοστασπαστικά οι ηγεσίες των Σωματείων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το επιβεβαίωσαν τα γεγονότα που συνέβησαν και το διαπίστωσε το πανελλήνιο και φυσικά οι Σιδηροδρομικοί. 
Αυτό είναι γνωστό. Εμείς μόνο το επισημάναμε.
Όσο για το αν η ΔΕΣΚ-Σ κατήγγειλε ή όχι τις εταιρείες, την Κυβέρνηση που από κοινού συκοφάντησαν – απείλησαν τους απεργούς την ημέρα της απεργίας για το Ασφαλιστικό, καθώς επίσης και για τις ευθύνες της πλειοψηφίας της Π.Ο.Σ. και των Σωματείων που δεν πήραν αποφάσεις απεργίας, οι Σιδηροδρομικοί διάβασαν τις ανακοινώσεις μας που δημοσιεύθηκαν στα Σιδηροδρομικά site και το blog της Π.Ο.Σ. την επόμενη της απεργίας 19/2/2020 αλλά και στις 26/2/2020.
Τόσο ψέμα και διαστρέβλωση από τους σημαιοφόρους του εργοδοτισμού;
Φοβάστε μη σας πάρει τα πρωτεία η ΔΑΚΕ ή η ΠΑΣΚΕ; 
Το πολύ – πολύ να συντονιστείτε, αφού εξάλλου τις ίδιες πολιτικές υπηρετείτε. 

Επειδή, μπορεί να μην έχετε προσέξει τις ανακοινώσεις τις αναδημοσιεύουμε:

«Αθήνα, 18 / 02 / 2020   
 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ όλους τους απεργούς εργαζόμενους που με τη μαζική τους συμμετοχή στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα έδωσαν την εργατική απάντηση στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της ΝΔ ή Νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την επίθεση κατά των απεργών και του δικαιώματος τόσο της απεργίας όσο και του δικαιώματος των εργαζομένων όσο και των διαδηλώσεων που εξαπέλυσαν Κυβέρνηση, Κόμματα, Εργοδότες και «παπαγαλάκια».
Ιδιαίτερα, για τους Σιδηροδρομικούς δεν έφτανε μόνο η βρώμικη προπαγάνδα της Κυβέρνησης για κομματική απεργία, αλλά επιστράτευσαν και τον κοινωνικό αυτοματισμό με γελοία επιχειρήματα όπως των καταλήψεων και της ξαφνικής απεργίας. 
Συντονισμένα λοιπόν, το Υπουργείο και οι Διοικήσεις των Εταιρειών ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαπέλυσαν συκοφαντική επίθεση κατά των απεργών μιλώντας για καταλήψεις στο Αμαξοστάσιο που δεν έγιναν ποτέ. Ταυτόχρονα, προσπάθησαν η μια εταιρεία να αποδώσει τις ευθύνες στη άλλη, για ευνόητους λόγους.
Μαζί τους βέβαια είχαν και όλο το γνωστό δυναμικό των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το ταξικό κίνημα και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας, για μας και για τα παιδιά μας.
Όσον αφορά την τρομοκρατία και τις απειλές με πειθαρχικές ή δικαστικές διώξεις, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σταθούμε δίπλα σε οποιοδήποτε συνάδελφο ή θεσμό που θα επιχειρήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.
ΔΕΣΚ – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ»


«Αθήνα, 26 / 02 / 2020
..................Η Πανελλαδική απεργία στις 18/2/2020 ενάντια στο Νόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση, και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε από τα συνδικάτα που ελέγχονται από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αλλά και από τα Σωματεία στο Σιδηρόδρομο, δεν μπορεί να προσπεραστεί έτσι και να μην προβληματίσει τους εργαζόμενους. 
Την ίδια στάση αποδοχής και στήριξης που υπέδειξαν στο Νόμο Κατρούγκαλου (τις συνέπειες του οποίου όλοι έχουμε υποστεί), την ίδια και χειρότερη κράτησαν και τώρα. Τίποτε δεν φάνηκε να τους προβλημάτισε. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός «σταθερός». Ταυτισμένες με τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ οι παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΔΙΚΤΥΟ.
Η Π.Ο.Σ. χωρίς απόφαση συμμετοχής στην απεργία, τα Σωματεία πλην τεσσάρων (4) που καλέσανε σε συμμετοχή, τα υπόλοιπα μάλλον δεν θεώρησαν αναγκαίο να καλέσουνε τα μέλη τους να συμμετάσχουν. Ακόμα και αυτά που βγάλανε, με ευθύνη των τριών παρατάξεων δεν κάνανε ότι μπορούσαν και ότι ήταν αναγκαίο για το μέγιστο της συμμετοχής, για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας, υπονομεύοντάς την στην ουσία..........».

Φτάνουν πια τα ψέματα και οι συκοφαντίες. 
Η καλύτερη απάντηση των εργαζομένων είναι η συστράτευση με τη ΔΕΣΚ, το ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ για:
Διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα.
Αποκλειστικά δημόσια, καθολική κοινωνική ασφάλιση.
Αγώνα ενάντια στην πολιτική που περιορίζει τις διαδηλώσεις και θέλει να καταργήσει τους αγώνες των εργαζομένων.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

  ΔΕΣΚ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ