Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Ανακοίνωση ΔΕΣΚ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ



ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ (ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 18.30’ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ)

Αθήνα, 26 / 02 / 2020

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Τις μέρες αυτές συζητιέται στη Βουλή και αύριο η Κυβέρνηση θέλει να ψηφιστεί το νέο αντιασφαλιστικό Νομοσχέδιο. Η Πανελλαδική απεργία στις 18/2/2020 ενάντια στο Νόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση, και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε από τα συνδικάτα που ελέγχονται από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αλλά και από τα Σωματεία στο Σιδηρόδρομο, δεν μπορεί να προσπεραστεί έτσι και να μην προβληματίσει τους εργαζόμενους. 
Την ίδια στάση αποδοχής και στήριξης που υπέδειξαν στο Νόμο Κατρούγκαλου (τις συνέπειες του οποίου όλοι έχουμε υποστεί), την ίδια και χειρότερη κράτησαν και τώρα. Τίποτε δεν φάνηκε να τους προβλημάτισε. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός «σταθερός». Ταυτισμένες με τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ οι παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΔΙΚΤΥΟ.

Η Π.Ο.Σ. χωρίς απόφαση συμμετοχής στην απεργία, τα Σωματεία πλην τεσσάρων (4) που καλέσανε σε συμμετοχή, τα υπόλοιπα μάλλον δεν θεώρησαν αναγκαίο να καλέσουνε τα μέλη τους να συμμετάσχουν. Ακόμα και αυτά που βγάλανε, με ευθύνη των τριών παρατάξεων δεν κάνανε ότι μπορούσαν και ότι ήταν αναγκαίο για το μέγιστο της συμμετοχής, για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας, υπονομεύοντάς την στην ουσία. 
Έτσι, είχαμε το φαινόμενο την ώρα που προσπαθούσαμε σε όλους τους χώρους που πήγαμε να μιλήσουμε στους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα να πετύχει η απεργία, να ακούνε σε όλα τα ΜΜΕ ότι τα τρένα θα κυκλοφορήσουνε κανονικά.........
Βέβαια, σε αυτή την υπονόμευση, είχαμε και τα δύο Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προχώρησαν σε ανοιχτή απεργοσπασία. Αφενός, βεβαιώνανε την εταιρεία ότι τα τρένα θα τα πάνε, και αφετέρου τα κυκλοφόρησαν όσα από αυτά βγήκαν. Δίνοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα στον εκπρόσωπο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στα ΜΜΕ να λέει ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, γιατί τα δικά μας Σωματεία δεν απεργούν. 
Για άλλη μια φορά εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα του εργοδότη, και τις επιλογές της Κυβέρνησης, γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια τους εργαζόμενους εκτός και αν θεωρούνε ότι οι Σιδηροδρομικοί θα εξαιρεθούνε από τις επιπτώσεις του νόμου Βρούτση όπως εξαιρέθηκαν από τον ίδιο Νόμο όταν τον έφερε ο Κατρούγκαλος και τον ψήφισε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με αφορμή το Συνέδριο παρωδία που έστησε η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, διαβάσαμε ένα κείμενο στο blog της Π.Ο.Σ. που «αναρωτηθήκαμε που απευθύνεται;;». Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα που όλα τα χρόνια της κρίσης με μπροστάρη το ΠΑΜΕ δώσανε ατελείωτες μάχες σε όλα τα επίπεδα, με χιλιάδες εργαζόμενους στους δρόμους σε όλη τη χώρα, και που σήμερα αξιώνουν να γίνει πραγματικό-ουσιαστικό συνέδριο διαλόγου, αλλά χωρίς εργοδότες και αντιπροσώπους από Σωματεία ανύπαρκτα, η ανακοίνωση τα βαπτίζει κομματικούς στρατούς που θέλουνε να «πλήξουν τη δημοκρατική λειτουργία» των συνδικάτων, τον «πλουραλισμό», το «σεβασμό στη διαφορετικότητα», τη λειτουργία των συλλογικών θεσμών κ.λ.π.

Συνάδελφοι, ποιοι είναι αυτοί που τα λένε όλα αυτά;

Είναι αυτοί που έχουνε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και τους εργαζόμενους. 
Υπογράφουνε αυτό το κείμενο εκείνοι που δεν μπορούν να κινητοποιήσουνε ούτε τα εκλεγμένα στελέχη τους, απέναντι στην ανελέητη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από τις Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τις συνέπειες από τους νόμους που αυτές φέρανε:

  • Για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία και τη συλλογική δράση των εργαζομένων, δεν το είδαν.........
  • Για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων δεν άκουσαν τίποτα.........
  • Το Νόμο για τον πλειστηριασμό σπιτιών των εργαζομένων, δεν το κατανόησαν..........
  • Το Νόμο που αφαιρεί στην ουσία τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, με το καθορισμό του κατώτερου μισθού από την Κυβέρνηση, δεν τον είδαν........
  • Την προετοιμασία της Κυβέρνησης να απαγορεύσει στην ουσία τη δυνατότητα να υλοποιηθεί απεργία στις συγκοινωνίες, δεν την βλέπουν..........
  • Το Νομοσχέδιο που ετοιμάζει η Κυβέρνηση να περιορίσει και να απαγορεύσει τις απεργιακές συγκεντρώσεις τους είναι αδιάφορο............
  • Για όλες τις ανατροπές στα εργασιακά και τις περικοπές των συντάξεων, δεν πήρανε χαμπάρι.............
  • Για τη βρώμικη συκοφάντηση των απεργών, την τρομοκρατία και τις απειλές που δέχθηκαν από την Κυβέρνηση και τους εργοδότες, πάλι δεν άκουσαν τίποτα........ 

Το μόνο που βλέπουνε είναι ότι πρέπει να απομονωθεί το ΠΑΜΕ. Γιατί αυτό φταίει για κάθε κακοδαιμονία. Γιατί αυτό παλεύει και συνεχίζει τον αγώνα κόντρα σε όλους αυτούς για συνδικάτα εργατών όχι της Κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Έχουμε πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά μας.

Με περισσότερη δύναμη και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
Σας καλούμε να πάρετε μέρος στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020 ενάντια στο Αντιασφαλιστικό Νομοσχέδιο Κατρούγκαλου – Βρούτση.
Στην Αθήνα, στις 18.30’ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.
ΔΕΣΚ - ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ