Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

ΣΕΑΑΝ - ΣΕΜΙΣΕΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ Καλούν σε αγωνιστική ετοιμότητα τους αναπήρους ενάντια στα νέα μέτρα που έρχονται για Ασφαλιστικό και περικοπή δαπανών (VIDEO)

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα των Αναπήρων έδωσαν σήμερα φορείς του αναπηρικού κινήματος και συγκεκριμένα εκπρόσωποι από τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και μίλησαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, του αθλητικού συλλόγου ΑμΕΑ «Κεραυνός» και φοιτητής της Νομικής. 
Οι εκπρόσωποι των φορέων του συνεπούς αναπηρικού κινήματος υπογράμμισαν την ανάγκη της πιο μαζικής, πιο μαχητικής συμμετοχής των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, στον αγώνα για την αντιμετώπιση της νέας αντιασφαλιστικής λαίλαπας της κυβέρνησης ΝΔ που έρχεται να συμπληρώσει το νόμο-λαιμητόμο του Κατρούγκαλου. Όπως σημείωσαν, τα πρώτα θύματα αυτής της λαίλαπας -αν περάσει- θα είναι οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, όπως είχε γίνει με το νόμο Κατρούγκαλου και τους άλλους αντιασφαλιστικούς νόμους.
Κάλεσαν επίσης τους αναπήρους, τους χρόνια πάσχοντες, τους γονείς και τους κηδεμόνες να βρεθούν στη μέγιστη αγωνιστική ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν την προώθηση από πλευράς της κυβέρνησης των βάρβαρων αντιαναπηρικών προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης για μαζικές περικοπές στις δαπάνες για την Πρόνοια, τις θεραπείες, τα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας.
Δείτε παρακάτω βίντεο με τους ομιλητές:
Αιμιλία Παλαβού, εκ μέρους του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ (δείτε εδώ βίντεο)
Σοφία Σκλαβενίτη, πρόεδρος ΣΕΜΙΣΕΑ (δείτε εδώ βίντεο)
Γιώργος Μπίλης, μέλος της Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ (δείτε εδώ βίντεο)
Νατάσα Καμπέλη, μέλος του προεδρείου ΟΓΕ (δείτε εδώ βίντεο)
Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής (δείτε εδώ βίντεο)
Θανάσης Γκώγκος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ (δείτε εδώ βίντεο)
Κυριαζής Ρουσακάκης, απόφοιτος Νομικής Σχολής (δείτε εδώ βίντεο)
Σωτήρης Δέδες, μέλος του ΔΣ του Αθλητικού Συλλόγου ΑμΕΑ «Κεραυνός» (δείτε εδώ βίντεο)
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυνάμεις της ΣΕΑΑΝ ανάρτησαν πανό έξω από τα γραφεία της ΕΣΑΜΕΑ, όπου αναγράφονταν: «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΕΣΑΜΕΑ κάνουν εμπόριο στις πλάτες των ΑμεΑ». Σε δήλωσή του ο Γιώργος Μπίλης εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ, επισημαίνει: «Τα "τσακάλια" της ΕΣΑΜΕ ενοχλήθηκαν από τα πανό και τα κατέβασαν. Ο Δήμος αρνείται τη συμμετοχή του στο ξήλωμα. Τέτοιες ενέργειες δεν μας πτοούν. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την αποκάλυψη των ενεργειών της συμβιβασμένης ηγεσίας της ΕΣΑΜΕΑ. Το αγωνιστικό αναπηρικό και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχοντας ξεκάθαρο τα κοινά συμφέροντα των εργαζομένων και των ΑμεΑ, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα της πολιτικής της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ, ενάντια στο ξήλωμα της κοινωνικής ασφάλισης. Ο καλά οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας μας είναι η μόνη διέξοδος».
  • Την Κυριακή 8 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί η ΓΣ του ΣΕΜΙΣΕΑ, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του Σωματείου (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος), ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη καμπάνια εγγραφών στο σωματείο.

Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία έξω από το ΙΚΑ στην οδό Αριστοτέλους, πραγματοποίησαν το πρωί μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία.
Κρατώντας ένα πανό που έγραφε "τέρμα πια στα παραμύθια, όχι στην εμπορευματοποίηση των αναγκών μας, οργάνωση και αγώνα για την ανατροπή", κάλεσαν σε οργάνωση και αγώνα ενάντια στην πολιτική που περικόπτει τις δαπάνες για την πρόνοια, τις θεραπείες και την ειδική αγωγή, οδηγεί στο κλείσιμο των ιδρυμάτων. Σε αγώνα με αιτήματα και στόχους πάλης, που έχουν κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες τους και παρουσίασαν το πλαίσιο πάλης τους.